Ihanat siirtolapuutarhat alkaa taas!

Suosittu näyttelijä Nicke Lignell juontaa sarjaa jo toista kautta. Hän on tuttu muun muassa Syke-sarjasta ja Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmasta. – Omistajat ovat unelmansa äärellä: oma mökki, oma tupa ja oma lupa, kertoo Nicke.

Vaikka Ihanien siirtolapuutarhoiden asukkaat ovat hyvin erilaisia, kaikkia yhdistää toive, joka liittyy mökin tai puutarhan pieneen kunnostukseen. Suuri osa toiveista liittyy mökin pihaan, sinne halutaan kukkia, perunoita ja mansikoita koko kesäksi. Puutarhayhteistyökumppanina ohjelmassa on GreenCare ja puutarhahommissa Nicken kaverina on GreenCaren puutarha- ja tuoteasiantuntija Jussi Petäjä. – Jussin kanssa on upeaa tehdä yhteistyötä. Jussi tulee kuvauksiin vision kanssa ja hänellä on ymmärrys siitä mitä voisi tehdä. Hän perustelee hyvin kasvivalinnat ja niiden kasvupaikan pihalla.

GreenCaren Jussi Petäjä ja Ihanat Siirtolapuutarhat -sarjan juontaja Nicke Lignell puutarhahommissa.

Ihanat siirtolapuutarhat on yhteistyötä omistajan kanssa

Ihanat siirtolapuutarhat on yhteistyötä omistajan kanssa. Jokaisella palstalla tehdään hiukan erilaisia asioita. Aikaa on vain yksi päivä. Sen kuluessa keskustellaan ja opitaan, kierrätetään ja tehdään puutarhaan kauniita, ympäristöystävällisiä kukka- ja hyötyviljelypenkkejä.

Ihanat siirtolapuutarhat MTV3 2023
Ihanat siirtolapuutarhat MTV:n kanavilla 3.4.2023 alkaen, puutarhayhteistyökumppanina GreenCare.

Siirtolapuutarhassa on hyvin erilaisia palstanomistajia, mutta taustaa voi löytää kahdesta suunnasta, pohtii Nicke. – Lapsena siirtolapuutarhaan kiinni kasvaneet hankkivat oman mökin. Aikuisena haluaa kesällä tehdä sitä, mihin lapsena oppi, koska lapsena opitut kesätavat ovat tiukassa. – Jos tällaista perinnesidettä ei ole, mökkiläinen on aikuisena herännyt siihen, että haluaa oman paikan, joka ei ole ympärivuotinen koti, mutta siellä voi puuhastella ja toteuttaa unelmia. Jos haluat, että paikka on lähellä kaupunkikotia, niin ratkaisu on siirtolapuutarha. Ehkä näissä tehdään myös etätöitä, miettii Nicke.

”Heti kun lumi sulaa, mieli karkaa mökille”

Ihanat siirtolapuutarhat on tehty palstojen leppoisassa tunnelmassa. – Kuvauksissa ihmiset avautuvat ja puhuvat rakkaudella omasta puutarhastaan. Silloin tulee olo, että on tervetullut ja se välittyy sarjassa, kertoo Nicke.

Ihanat siirtolapuutarhat 2023 Nicke Lignell Jussi Petäjä
Ihanat siirtolapuutarhan MTV -kanavilla 3.4.2023 alkaen

Ohjelman jaksoissa on paljon inspiroivia ideoita omalle mökille. Sarja alkaa hyvissä ajoin ennen mökkikautta, maanantaina 3.4. MTV:n kanavilla – Niinhän se on, että heti kun lumi sulaa, mieli karkaa mökille, sanoo Nicke.

Ihanat siirtolapuutarhat alkaa maanantaina 3.4. MTV Katsomossa ja MTV Avalla klo 21.00. Kymmenen jakson aikana vieraillaan monella mökkipalstalla eri puolilla Suomea ja kunnostetaan puutarhaa ja sisätiloja yhden päivän ajan.

Jussin blogista käytännöllisiä vinkkejä puutarhanhoitoon: