Buustaa mansikoita Puutarhan KESÄllä!

Buustaaminen tulee englanninkielestä ja tarkoittaa vahvistamista. Puutarhan Kesään sana sopii mainiosti, koska kastelulannoite menee veden seassa hyvin nopeasti kasvin hyödynnettäväksi. Jos olet miettinyt, miksi naapurin pihalla mansikat ovat pulleita verrattuna omiin marjoihin, voisiko puutarhavajan kätköistä löytyä tämä salainen konsti? Juuri nyt voit antaa sadolle kesäbuustin!

Mansikkamaalta odotetaan ensimmäisiä valmistuvia herkkuja. Käytä kasteluveteen sekoitettavaa Puutarhan KESÄ lannoitetta, ja raakileista kasvaa suuremmat ja maukkaammat marjat. Riittää, kun kerran viikossa kastelet satokauteen valmistuvia mansikkapensaitasi ja huomaat jo selvän eron edelliseen kesään!

Toinen avain muhkeaan satoon on runsaiden rönsyjen poistaminen. Raakileiden kehittyessä ei kannata antaa rönsyjen kasvun viedä voimia emokasvista. Rönsyt siis leikataan pois sitä mukaa, kun niitä ilmestyy.

Jatka rönsyjen siivoamista läpi kesän. Runsas rönsyjen tuotanto nimittäin heikentää emokasvia niin paljon, ettei se jaksa tuottaa ensi kesän nuppuaiheita. Nuppuaiheet kehittyvät loppukesällä, joten mansikkamaan huoltamisesta kannattaa harrastaa koko kesän.

Poistettuja rönsyjä ei tarvitse heittää pois! Niistä voi kasvattaa ruukuissa tai viljelylavoissa uusia taimia. Rönsyistä saa myös ihania kesäisiä kransseja ja kukkakimppuja juhlapöytiin.