Mikaelin puutarha etenee, vaikka sataisi kissoja ja koiria! Toukokuu 2017

Pihateam kuori päättäväisesti, mutta hellästi alapihalta rikkaruohojen valtaaman pintakerroksen pari viikkoa sitten ja nyt päästiin jo multaamaan penkkiä ja kattamaan istutuskuoppa kauniilla, tasalaatuisella mullanmustalla Puutarhakatteella. Puutarhakate värjätään turvallisella rautaoksidilla, joka eri lämpötiloihin kuumennettuna jää aina eri väriseksi. GreenCaren valikoimissa on maisemointia varten suklaanruskea kate, tiilenpunainen kate ja mullanmusta Puutarhakate, jota käytettiin tietenkin rap-artistin puutarhassa. Samoja katteita näet mtv3:n kanssa yhteistyössä tehdyssä Piha ja parveke-ohjelmassa. Sieltä löytyy myös paljon lisää puutarhavinkkejä.

Mikael Gabrielin pihalla on säistä huolimatta edistytty hyvin!

Videolta näet, miten katteen läpi istutetaan näppärästi Puutarhamultaan. Sitä ennen on tehty istutuskalkitus ja puutarhan Kevätlannoitus Kangas katteen ja mullan välissä pitää kerrokset irti toisistaan. Vesi ja lannoitteet läpäisevät kankaan, joten kasvien hoito onnistuu jatkossakin.

Kukkaloistoa tulossa!

Istutussuunnitelman kasvit on varmistettu, kaikki taimet tulevat hyvästä laadustaan tunnetulta yritykseltä, Puutarha Tahvoset Oy:ltä Raaseporista.

Luvassa on upeaa kukkaloistoa: kärhöjä, atsaleaa, rodoja sekä lamohietakirsikkaa

Pensasmaista, lamoavaa lamohietakirsikkaa laitetaan maanpinnan peitekasviksi. Valkoiset kukinnot ovat todella kauniita ja syksyn tullen pitkulaiset lehdet muuttuvat punertaviksi. Mustanpuhuvat hedelmätkin ovat syötäviä, tosin pieniä.

Iloisen värinen Aamurusko Gentinatsalea kukkii kesäkuun alkupuolella ja siinä on tuoksuvat kukat. Kun se kasvaa isoksi, kokemus pihalla on melkoinen, niin aikaisin ei ole juurikaan kilpailua muiden kukkijoiden kanssa.

Tarhakellokärhö Arabella viihtyy runsasmultaisessa maassa vyöhykkeillä I-V ja kukkii heinäkuulta syksyyn asti, joten siitä riittää kukinnan iloa pitkäksi aikaa.viihtyy runsasmultaisessa maassa vyöhykkeillä I-V ja kukkii heinäkuulta syksyyn asti, joten siitä riittää kukinnan iloa pitkäksi aikaa.

Kaikki kuvat: Karoliina Arola