Orvokki on unelmakukka

Orvokit ovat innokkaan puutarhurin unelmakukkia, sillä ne kestävät jopa hallaa ja siksi ne voi istuttaa jo aikaisin keväällä. Istuta orvokit isoihin astioihin tai ruukkuihin, niin ne menestyvät pitkälle kesään.

Orvokit sopivat monenlaisiin astioihin: kokeile koreja, ajan patinoimia ruukkuja tai vaikka peltiastioita. Yhdistele rohkeasti monia värejä puutarhan väriläiskäksi tai tee harmonisia istutusryhmiä, jotka sopivat perennapenkin väreihin. Lajikkeitakin on runsaasti, isokukkaisista pienikukkaisiin.

siniset ja vaaleanpunaiset orvokit

Istuta orvokit Grobiootti Kesäkukkamultaan. Grobiootti -hyötymikrobit nopeuttavat orvokkien kasvamista jopa 25% ja ne myös suojaavat kesäkukkiasi taudinaiheuttajilta. Kesäkukkamulta sisältää myös kastelukiteitä. Ne tasaavat kosteutta, jos et pääse kastelemaan niitä aurinkoisena viikonloppuna.

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Kesäkukkamulta on korkealaatuinen erikoismulta kesäkukille. Grobiootti -hyötymikrobit parantavat juuriston vastustuskykyä ja edistävät kasvien hyvinvointia….

sinisten ja lilojen orvokkien istuttaminen vinkkikuva

Orvokki viihtyy aurinkoisella paikalla, mutta paahteesta se ei pidä. Orvokki vaatii hieman vaivannäköä jaksaakseen kukkia. Autat orvokkia kukkimaan pitkään, kun nypit vanhentuneet kukat ja siemenkodat pois. Pitkäksi venähtäneen kasvuston voi uudistaa leikkaamalla sen reippaasti lyhyeksi.

Orvokki toivoo runsasta kastelua ja lannoitusta, toisaalta jatkuvaa märkyyttäkin on vältettävä.

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Pieni lusikallinen 10 litran vesikannuun riittää! Puutarhan Kesä on riittoisa ja tasapainoitettu kastelulannoite. Kastele sillä ainakin kerran viikossa kesäkukkia ja…

Sekoita jokaisella kastelukerralla yksi (1) tl Puutarhan Kesä –kastelulannoitetta/ 10 litraa vettä. Yksi teelusikallinen riittää pitkälle! Ravitseminen sekä vanhojen kukintojen nyppiminen pitää orvokit terveinä, rehevinä ja kukkivina koko kesän.

Puutarhan Kesä- kastelulannoite sopii syötäville kasveille yhtä hyvin kuin kesäkukille.

Mikä hauskinta, voit käyttää syötäviä orvokinkukkia salaatin, kakun tai jälkiruokien koristeluun!