Orvokki on unelmakukka

Orvokit ovat innokkaan puutarhurin unelmakukkia, sillä ne kestävät jopa hallaa ja siksi ne voi istuttaa jo aikaisin keväällä. Istuta orvokit isoihin astioihin tai ruukkuihin, niin ne menestyvät pitkälle kesään. Paras multa orvokeille on kuohkea, mikrokastelukiteitä sisältävä Puutarhan KESÄ™ Kesäkukkamulta.

Orvokit sopivat monenlaisiin astioihin: kokeile koreja, ajan patinoimia ruukkuja tai vaikka peltiastioita. Yhdistele rohkeasti monia värejä puutarhan väriläiskäksi tai tee harmonisia istutusryhmiä, jotka sopivat perennapenkin väreihin. Lajikkeitakin on runsaasti, isokukkaisista pienikukkaisiin.

Orvokki viihtyy aurinkoisella paikalla, mutta paahteesta se ei pidä. Orvokki vaatii hieman vaivannäköä jaksaakseen kukkia. Autat orvokkia kukkimaan pitkään, kun nypit vanhentuneet kukat ja siemenkodat pois. Pitkäksi venähtäneen kasvuston voi uudistaa leikkaamalla sen reippaasti lyhyeksi.

Orvokki toivoo runsasta kastelua ja lannoitusta, toisaalta jatkuvaa märkyyttäkin on vältettävä. Sekoita jokaisella kastelukerralla yksi Puutarhan KESÄ™ Poretabletti 2 litraan vettä. Ravitseminen sekä vanhojen kukintojen nyppiminen pitää orvokit terveinä, rehevinä ja kukkivina koko kesän.

Mikä hauskinta, voit käyttää syötäviä orvokinkukkia salaatin, kakun tai jälkiruokien koristeluun!