Trendikäs musta petunia, tarhatulikruunu ja banaani kesäkukkana

Musta petunia ‘Black Satin’ on kesäkukkien dramaattinen trendilajike. Erotut takuulla naapurista kokoamalla kesäistutukseesi mustan petunian lisäksi koristeheiniä, eucalyptusta, ihmepensasta ja rohkean oranssia miljoonakelloa, kuten Mikael Gabrielin pihalla on tehty. Isäntä istutti petuniat Luomu grobioottimultaan GreenCare Kasvupussiin.

Kirkkaankeltainen tarhatulikruunu komistaa istutuksia. Rungollisen tarhatulikruunun alla mahtuvat kasvamaan sekä petuniat että miljoonakellot.

Banaani on myös helppo ja nopeasti kasvava kesäkukka. Se on komea ja hiukan maskuliininen ja näyttää komealta yksinkin istutettuna.  Banaanipuuksikin nimitetty kasvi on oikeasti ruoho, jonka sisäkkäin kasvavat lehtitupet muodostavat nopeasti komean latvuksen. Kesäkukan voi yrittää talvettaa sisällä, joku on saanut sen talvehtimaan jopa ulkona.

Ruukuissa käytetään tänä kesänä esimerkiksi punottuja luonnonmateriaaleja, joissa toki on oltava kestävä sisäruukku. Laita ruukun pohjalle reilu kerros GreenCare Ruukkusoraa, sen päälle 5 cm kerros GreenCare Kesäkukkamultaa. Kesäkukkamullassa on grobiootteja, jotka auttavat kukkien juurtumista ja ravinteiden hyväksikäyttöä. Mullassa on myös kastelukiteitä, joiden avulla mullan kosteus pysyy tasaisena.

Laita käteviä Puutarhan Kesä Lannoitepalloja viiden senttimetrin multakerroksen päälle, 3 kpl per kesäkukka. Lisää multaa ja istuta kasvit muutama sentti ruukun yläreunan alapuolelle, jotta mahdut kastelemaan. Sen jälkeen kastelet pelkällä vedellä ja ihastelet istutuksiasi. Ihanaa kesälämpöä!