UUTUUS Ympäristön Ystävä puutarhalannoite

Ympäristön Ystävä on kaikille puutarhan kasveille sopiva, 80% kierrätetyistä raaka-aineista valmistettu kiertotalouslannoite ja se hyödyttää sekä maaperää että kasveja. Uusi kätevä 0,5 L purkki, joka sopii ruukkupuutarhaan tai parvekepuutarhurin käyttöön. Uusi 20L pussi riittää jopa 40 marjapensaan tai 200m2 nurmikon koko kesän lannoitukseen.

Luonnonvaroja säästävä GreenCare Ympäristön Ystävä hyödyntää mm. viljojen sivujakeet, sokerituotannon sivuvirrat ja kasviöljyjen tuotannossa ylijääneitä sivuvirtoja. Puhtaan valmistusprosessin tuloksena on hajuton lannoite, joka ei sisällä eläinperäistä materiaalia.
Ympäristön Ystävä yhdistää perinteisen kivennäislannoitteen ja orgaanisen lannoitteen hyvät ominaisuudet.

Ominaisuudet

Kasviperäiset raaka-aineet ruokkivat maan pieneliöstöä tehokkaasti. Koostunus auttaa kasveja sitomaan hiiltä takaisin maahan prantamaan sen rakennetta. Ympäristön Ystävä sisältää runsaasti ravinteita kasveille oikeissa suhteissa. Hajuttomien lannoiterakeiden käyttö on helppoa ja siistiä.

Pakkauskoko

0,5L (purkki), 10 L ja 20 L

Käyttö

Käyttö

Kevät
Koristekasvit, kasvimaa, marjat, sirottele rakeet tasaisesti juuriston alueelle ja sekoita pintamultaan.
Kesäkukat, sekoita lannoiterakeet multaan istutuksen yhteydessä.
Nurmikko, sirottele rakeet sellaisenaan kuivalle nurmikolle. Kastelu hoidon jälkeen parantaa lopputulosta.
Perustaminen, puutarhaa perustettaessa. Sekoita rakeet (1dl/1 m2) huolellisesti mullan sekaan.
Kesä
Kasvihuonevihannekset, kaalit, nurmikko ja muut runsaasti ravinteita käyttävät kasvit hyötyvät kesän lisälannoituksesta. Sirottele rakeet tasaisesti ja sekoita huolellisesti mullan sekaan.

Käyttökohteet

Kaikki puutarhan kasvit, sekä syötävät että koristekasvit.

Riittoisuus

KORISTEKASVIEN vuosilannoitus keväällä /m2
Puut, koristepensaat, perennat, köynnökset, ruusut 1-1,5dl/1m2,
Kesäkukat 1,5tl/kasvi,
VIHANNEKSET
Juurekset 1,5-2dl/1m2, Kaalikasvit ja purjosipuli 2-2,5dl/ 1m2, lisälannoitus kesä-heinäkuussa 1dl/1m2, Kesäkurpitsa, kurpitsa, avomaankurkku 1,5-2dl/1m2, Peruna, sipuli, herne, yrtit, salaatit 1-1,5dl/m2, Tomaatti, kasvihuonekurkku 1,5-2dl/kasvi, lisälannoitus kesä-heinäkuussa 1,5-2dl/kasvi

NURMIKKO
Nurmikko hoitolannoitus 0,5dl /1m2, lisälannoitus kesä-heinäkuussa 0,5dl/1m2

MARJAT JA HEDELMÄT
Mansikka 0,5-0,75dl/1m2, Herukat, karviainen (nuoret-vanhat) 0,5-1dl / pensas, Vadelma 0,5-0,75dl/ rivimetri, Hedelmäpuut (nuoret-vanhat) 1-1,75dl/puu

Ohjeet

Säilytys

Säilytä pakkaus lasten ja kotieläinten ulottumattomissa kuivassa paikassa suljettuna. Hävitä tyhjä pakkaus energia- tai talousjätteen mukana.

Tuoteseloste

Tyyppinimi Orgaaninen kivennäislannoite NPK (S) 6-1-7 (7), sisältää hivenravinteita
Raaka-aineet Kasviperäiset kierrätysraaka-aineet (melassi, viljojen ja öljykasvien jalostuksen sivujakeet, vinassi, tärkkelys, kasviöljy), kivennäis- ja hivenaineet.

Ravinnekoostumus

Kokonaistyppi (N) 6 %, Vesiliukoinen typpi 3,5 %, Kokonaisfosfori (P) 1 %, Vesiliukoinen fosfori 0,5 %, Kokonaiskalium (K) 7 %, Rikki (S) 7,0%, Kupari (Cu) 0,004%, Rauta (Fe) 0,2%, Mangaani (Mn) 0,04%, Sinkki (Zn) 0,007% , Kosteus 10 %, Orgaaninen aines 50 %

Lisätietoja: Sisältää lisäksi Kalsiumia (Ca) 0,2 %, Magnesiumia (Mg) 0,1 %, Molybdeenia (Mo) 0,00002 %

Tuoteturvallisuus

Noudata annettuja käyttöohjeita. Liian suuret käyttömäärät voivat olla haitallisia kasveille ja ympäristölle. Ei nautittavaksi. Säilytä pakkaus lasten ja kotieläinten ulottumattomissa kuivassa paikassa suljettuna. Hävitä tyhjä pakkaus energia- tai talousjätteen mukana.

Vinkit
  • Avainlippu