UUTUUS Ympäristön Ystävä puutarhalannoite

Uutuustuote Ympäristön Ystävä on kaikille puutarhan kasveille sopiva 80% kierrätetyistä raaka-aineista valmistettu kiertotalouslannoite, joka hyödyttää sekä maaperää että kasveja.

Luonnonvaroja säästävä GreenCare Ympäristön Ystävä on kaikille puutarhan kasveille sopiva kiertotalouslannoite. Kiertotalous on uusi sana ja tarkoittaa tuotantoa, jossa ei synny kierrätettävää jätettä, vaan valmistuksessa syntyvät, ravinteita sisältävät sivuvirrat hyödynnetään tuoreeltaan. Raaka-aineina ovat mm. viljojen sivujakeet, sokerituotannon sivuvirrat, kasviöljy ja kivennäisaineet. Valmistusprosessin jälkeen tuote on erittäin hygieeninen, samaa tasoa kuin esimerkiksi eläinruoka.
Ympäristön Ystävä yhdistää perinteisen kivennäislannoitteen ja orgaanisen lannoitteen hyvät ominaisuudet ja huomioi uudella tavalla maan hyvinvoinnin. Kierrätämme tuotteessamme maa- ja metsätilojen tuotteiden sivujakeet takaisin maaperään.
Raaka-aineina mm. viljojen sivujakeet, sokerituotannon sivuvirrat, kasviöljy ja kivennäisaineet.
Myös kivennäisaineet pääosin kierrätettyjä tai luonnon mineraaleja. Noin 80% kaikista raaka-aineista kierrätettyä.

Ominaisuudet

Kasviperäiset raaka-aineet ruokkivat maan pieneliöstöä tehokkaasti. Oikean koostumuksen ansiosta pieneliöt eivät kuluta maan hiiltä, vaan lisäävät sitä ja vähitellen parantavat maan rakennetta. Sisältää runsaasti ravinteita, esimerkiksi kaksi kertaa enemmän kuin kanankakassa ja ravinteet ovat puutarhakasveille oikeissa suhteissa.
Sisältää myös puutarhakasveille tärkeitä hivenravinteita.
Suomalaisen SOILFOOD INSIDE-keksinnön ansiosta kasvi pystyy hyödyntämään myös maan omat ravinnevarat tehokkaammin, jolloin kasvu on tasapainoista ja kukinta runsasta.
Hajuttomien lannoiterakeiden käyttö on helppoa ja siistiä

Pakkauskoko

10 L Saatavilla vain S-ketjun myymälöistä, joissa puutarhatuotevalikoima.

Käyttö

Käyttö

Kevät
Koristekasvit, kasvimaa, marjat, sirottele rakeet tasaisesti juuriston alueelle ja sekoita pintamultaan.
Kesäkukat, sekoita lannoiterakeet multaan istutuksen yhteydessä.
Nurmikko, sirottele rakeet sellaisenaan kuivalle nurmikolle. Kastelu hoidon jälkeen parantaa lopputulosta.
Perustaminen, puutarhaa perustettaessa. Sekoita rakeet (1dl/1 m2) huolellisesti mullan sekaan.
Kesä
Kasvihuonevihannekset, kaalit, nurmikko ja muut runsaasti ravinteita käyttävät kasvit hyötyvät kesän lisälannoituksesta. Sirottele rakeet tasaisesti ja sekoita huolellisesti mullan sekaan.

Käyttökohteet

Kaikki puutarhan kasvit, sekä syötävät että koristekasvit.

Riittoisuus

KORISTEKASVIEN vuosilannoitus keväällä /m2
Puut, koristepensaat, perennat, köynnökset, ruusut 1-1,5dl/1m2,
Kesäkukat 1,5tl/kasvi,
VIHANNEKSET
Juurekset 1,5-2dl/1m2, Kaalikasvit ja purjosipuli 2-2,5dl/ 1m2, lisälannoitus kesä-heinäkuussa 1dl/1m2, Kesäkurpitsa, kurpitsa, avomaankurkku 1,5-2dl/1m2, Peruna, sipuli, herne, yrtit, salaatit 1-1,5dl/m2, Tomaatti, kasvihuonekurkku 1,5-2dl/kasvi, lisälannoitus kesä-heinäkuussa 1,5-2dl/kasvi

NURMIKKO
Nurmikko hoitolannoitus 0,5dl /1m2, lisälanoitus kesä-heinäkuussa 0,5dl/1m2

MARJAT JA HEDELMÄT
Mansikka 0,5-0,75dl/1m2, Herukat, karviainen (nuoret-vanhat) 0,5-1dl / pensas, Vadelma 0,5-0,75dl/ rivimetri, Hedelmäpuut (nuoret-vanhat) 1-1,75dl/puu

Ohjeet

Säilytys

Säilytä pakkaus lasten ja kotieläinten ulottumattomissa kuivassa paikassa suljettuna. Hävitä tyhjä pakkaus energia- tai talousjätteen mukana.

Tuoteseloste

Tyyppinimi Orgaaninen kivennäislannoite NPK (S) 6-1-7 (7), sisältää hivenravinteita
Raaka-aineet Kasviperäiset kierrätysraaka-aineet (melassi, viljojen ja öljykasvien jalostuksen sivujakeet, vinassi, tärkkelys, kasviöljy), kivennäis- ja hivenaineet.

Ravinnekoostumus

Kokonaistyppi (N) 6 %, Vesiliukoinen typpi 3,5 %, Kokonaisfosfori (P) 1 %, Vesiliukoinen fosfori 0,5 %, Kokonaiskalium (K) 7 %, Rikki (S) 7,0%, Kupari (Cu) 0,004%, Rauta (Fe) 0,2%, Mangaani (Mn) 0,04%, Sinkki (Zn) 0,007% , Kosteus 10 %, Orgaaninen aines 50 %

Lisätietoja: Sisältää lisäksi Kalsiumia (Ca) 0,2 %, Magnesiumia (Mg) 0,1 %, Molybdeenia (Mo) 0,00002 %

Tuoteturvallisuus

Noudata annettuja käyttöohjeita. Liian suuret käyttömäärät voivat olla haitallisia kasveille ja ympäristölle. Ei nautittavaksi. Säilytä pakkaus lasten ja kotieläinten ulottumattomissa kuivassa paikassa suljettuna. Hävitä tyhjä pakkaus energia- tai talousjätteen mukana.