4 asiaa, mitkä sinun pitää tietää mukulakasveista!

Haaveiletko upeista gladioluksista, daalioista tai kruunuvuokoista? Ehdit toteuttaa unelmasi kesällä, kunhan esikasvatat mukuloita sisällä.

1. Mukulakasvien istutus on helppoa

Mukulakasvien esiviljely on jopa helpompaa kuin siemenkasvien. Mukuloista alkaa nopeasti kasvaa tukevampia varsia eikä aloittelijalle haastavia pienenpieniä taimia sikin sokin. Etelä-Suomessa mukulakasveja voi istuttaa suoraan avomaalle, mutta pohjoisemmassa Suomessa esikasvatus on välttämätöntä.

gladioluksen mukula istutettuna
Mukulan ja sipulin erottaa helposti toisistaan. Mukula on sisältä yhtenäistä massaa, sipuli on kerrostunut.

2. Muutama viikko sisällä antaa mukuloille kasvupyrähdyksen

Jo muutaman viikon esikasvattaminen edistää mukulakasvien kukintaa ulkona kuukauden verran. Voit istuttaa mukulat yksittäin istutusastioihin, esimerkiksi pohjasta rei’itettyihin maitopurkkeihin. Esikasvattamiseen sopiva multa on Grobiootti Taimimulta. Taimimulta on lannoitettu sopivaksi erityisesti kasvuun lähdön optimoimiseksi. Grobiootit suojaavat mukuloita ja niiden kehittyviä juuria. Kun viet taimet isoon ruukkuun, istuta ne ryhmänä näyttäväksi kokonaisuudeksi. Isommassa ruukussa voit sekä esikasvattaa mukulat että kukittaa ne. Grobiootti Kesäkukkamultaan, koska Grobiootit antavat jopa 25% enemmän kasvua!

3. Huolehdi mullan kosteudesta kasvatusvaiheessa

Varo liian märkää multaa, joka voisi tuhota heräilevän mukulan. Viileä huonetila on eduksi, koska silloin kasvit eivät venähdä hentoisiksi taimiksi, vaan kasvavat hiljalleen vahvoiksi yksilöiksi.

4. Liota kruunuvuokkoja 1 vuorokausi ennen istutusta

GreenCaren asiantuntija kertoo, että trendikkään anemonen eli kruunuvuokon kovapintaisia mukuloita kannattaa liottaa vedessä kokonainen vuorokausi ennen multaan istuttamista. Kruunuvuokot ehtivät kukkaan heinä-elokuussa ja sopivat mainiosti vaikkapa valoisaan kivikkoryhmään.