Nurmikon kylväminen keväällä: tiivistä maa ja kastele kunnolla iltaisin

Nurmikon kasteleminen perustamisen tai paikkaamisen yhteydessä

Tasaisen ja jatkuvan kosteuden merkitys nurmikon perustamisessa tai paikkaamisessa on äärimmäisen tärkeä. Kuiva siemen pysyy lepotilassa ja voi odotella sateita maahan kylvettynä. Nurmikon siemenet itävät kun ne saavat ensimmäisen kerran vettä. Jos siemen kuivuu, itäminen keskeytyy ja siemen kuolee. Kuivunut nurmikonsiemen ei idä, vaikka sitä kasteltaisiin myöhemmin lisää. Kosteuden pitää olla katkeamatonta ja riittävää, jotta itävä nurmikko kasvaa.

Silmä valehtelee. Maa voi nurmikonsiementen alla näyttää kostealta, jos kastellaan kasteluletkulla ja kasteluaikakin voi tuntua pitkältä. Paras keino on kaivaa maata ja katsoa miten syvälle maa on oikeasti kostunut.

GreenCaren puutarha-asiantuntija

Näin onnistut nurmikon kylvämisessä keväällä

  • Tiivistä maa hyvin nurmikon kylvön jälkeen. Siementen pitää olla tiiviisti kiinni maassa, jotta kosteus pysyy mahdollisimman hyvin siemenen lähellä. Liian löyhässä maassa siemenet kuivuvat ja itäminen on epätasaista.
  • Kun kylvöstä aletaan kastella, kastelun on jatkuttava säännöllisesti ilman katkoksia. Säästä riippuen se yleensä tarkoittaa vähintään päivittäin. Aurinkoinen ja tuulinen sää lisäävät kuivumista.
  • Kastele illalla tai varhain aamulla. Kastelu on tehokkaampaa, kun haihdunta on pienempää. Päivällä, aurinkoisella säällä suurin osa vedestä haihtuu hyvin nopeasti.
  • Silmä valehtelee. Maa voi näyttää kostealta ja jos kastellaan kasteluletkulla ja kasteluaikakin voi tuntua pitkältä. Paras keino on kaivaa maata ja katsoa miten syvälle maa on oikeasti kostunut.
  • Kun nurmikko on itänyt, kastelua on hyvä jatkaa poutakausina. Nuoren nurmikon juuret ovat vielä hyvin hennot ja pinnassa, joten kannattaa varmistaa hyvä juurtuminen ja kasvu lisäkastelulla.
Nurmikon hoitaminen on nyt helppoa: GreenCare tarjoaa kaikille nurmikkotuotteille 100% tyytyväisyystakuun 3 kuukauden ajan ostosta.