Tee luontoteko – perusta pölyttäjille ruokailupaikka uudella GreenCare Pörriäisen Kukkaseoksella

7.2.2022

GreenCare Pörriäisen Kukkaseos on uudenlainen nurmikon ja reuna-alueiden monimuotoisuutta lisäävä kukkaseos. Seoksen kukat on valittu niin, että ne kukkivat koko kesän ajan ja lisäävät perhosten, kimalaisten, kukkakärpästen ja muiden pölyttäjien hyvinvointia. Yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa kotimainen GreenCare pyrkii helpottamaan pölyttäjien ahdinkoa ja lisäämään puutarhojen monimuotoisuutta.

Voit vaikuttaa pienin teoin pölyttäjien katoon

Pölyttäjäkadosta on puhuttu jo useamman vuoden ajan. Ilmastonmuutos, tuholaismyrkyt ja elinympäristön pieneneminen ovat osaltaan vaikuttaneet pölyttäjien vähenemiseen ja uusia luonnolle vähemmän haitallisia keinoja mm. tuholaistorjuntaan on pyritty löytämään. Kotipuutarhurin rooli monimuotoisuuden ylläpitäjänä korostuu yhä enenevissä määrin ja pienilläkin teoilla on suuri vaikutus.

Suomalaisen puutarhahoitotuotteiden valmistaja GreenCare on yhdessä Suomen vaikuttavimman ympäristöjärjestön Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa lähtenyt puolustamaan luonnon monimuotoisuutta.

– Olemme hakeneet GreenCaren kanssa yhteistoimintamallia ja innostuimme kovasti tästä uudesta Pörriäisen Kukkaseoksesta, jolla on helppo lisätä luonnon monimuotoisuutta pihapiireihin, kertoo Yritysyhteistyöpäällikkö Pirjo Itkonen Suomen luonnonsuojeluliitosta. Suomalaisen luonnon suojelu on molempien toimijoiden ytimessä ja toivomme, että saamme mahdollisimman monen puutarhurin mukaan kokeilemaan tuotetta, oli kyseessä sitten pieni tai suuri puutarha. Kotipuutarhurit ovat tärkeässä asemassa luonnon monimuotoisuuden tukemisessa ja heitä onkin kasvanut iso uusi joukko viimeisen parin vuoden aikana, Itkonen iloitsee.

Puutarhurit apuun pölyttäjien houkuttelemiseksi

GreenCare Pörriäisen Kukkaseos on nurmikolle, pensaiden alustoille, reuna-alueille tai kivikkoisille alueille kylvettävä siemenseos, joka sisältää pölyttäjäystävällisiä monivuotisia kukansiemeniä. Kukkaseos houkuttelee lisää pölyttäjiä puutarhaasi ja kasvattaa samalla hyönteispölytteisten marjakasvien ja hedelmäpuiden satoa. Kukkaseos ei vaadi suurta joutomaata tai niittyä näyttääkseen hyvältä, vaan sopii hyvin pieneenkin puutarhaan. Puolivarjoisalle pihalle tarkoitetun kukkaseoksen voi lisäksi leikata nurmikon mukana. Tämä tekee hoidosta erittäin helppoa. Aurinkoiselle ja kuivalle nurmikolle tarkoitetulla kukkaseoksella voit korvata hankalasti hoidettavan kivikkoisen nurmikon kokonaan.

Muita keinoja, joilla voit itse vaikuttaa pölyttäjien katoon ovat mm.:

  • suosi puutarhassa pölyttäjäystävällisiä kasveja
  • kasvata hyötykasveja
  • luo pesä- ja talvehtimispaikkoja pölyttäjille: esim. hyönteishotelli, kohopenkki, lahopuu
  • anna luonnonkukkien kasvaa ainakin osassa puutarhaa, monet ns. rikkakasvit ovat pölyttäjille tärkeitä mesikasveja
  • älä käytä puutarhassa luonnolle haitallisia torjunta-aineita

Näin perustat monivuotisen kukkanurmikon

Kylvö olemassa olevaan nurmikkoon: Leikkaa nurmikko ja haravoi maan pinta hyvin rikki, lisää multaa, tiivistä ja kastele. Kylvä siemenet vasta tiivistettyyn maahan, sillä kukkien siemenet ovat hyvin pieniä, eivätkä saa joutua syvälle maahan. Tiivistä kevyesti uudelleen. Pidä nurmikko matalana, jolla kukille jää kasvutilaa. Huolehdi kastelusta tarkasti, kunnes taimet ovat kunnolla itäneet.

Kylvö uuteen nurmikkoon: Kylvä nurmikonsiemenet ohjeen mukaan. Kun nurmikko on kylvetty, kastele ja kylvä kukansiemenet tiivistettyyn pohjaan. Tiivistä vielä kevyesti. Huolehdi kastelusta.

Siemenet voi myös halutessaan esikasvattaa sisällä ruukuissa ja istuttaa taimet keväällä ulos.

Saatavuus

GreenCare Pörriäisen Kukkaseos on saatavilla GreenCare -jälleenmyyjillä maaliskuussa 2022.

Pörriäisen Kukkaseos aurinkoiselle nurmikolle 20 g, ovh 9,95 eur

Pörriäisen Kukkaseos puolivarjoisalle nurmikolle 20 g, ovh 9,95 eur.

Lataa GreenCare-uutuuksien tuotekuvat: https://www.bernerbrandbank.fi/l/n9VX-2dwnFS7

Lue lisää tuotteista: www.greencare.fi

Kuluttajatiedustelut: Berner Oy, puh. 0207 91 00

Uusimmat tiedotteemme löytyvät osoitteesta www.berner.fi/uutishuone

Lisätiedot

Berner Oy

Jussi Petäjä

Category Manager

Puh. 050-427 7904, jussi.petaja@berner.fi

Suomen luonnonsuojeluliitto

Pirjo Itkonen

Yritysyhteistyöpäällikkö

Puh. mobile +358 50 407 8266, pirjo.itkonen@sll.fi

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu kasvava ja kansainvälistyvä suomalainen neljän liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Tunnettuja oman tuotannon brändejämme ovat mm. LV, XZ, Herbina, Rajamäen, Heti, Lasol ja Korrek. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 324,3 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 536. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa. Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen #huomisenpuolustaja. Lisätietoja: berner.fi.