Tikalan Oy:n ja Berner Oy:n yhteistyö laajenee: Uusi tuotantolinja ja miljoonaluokan investointi Saarijärvelle

Multaa, lannoitteita ja muita puutarhatuotteita valmistava Tikalan Oy vihki käyttöönsä uuden tuotantolinjan, jonka investointipanostus on miljoonaluokkaa.

Uusi linja on noin 30 prosenttia aikaisempaa energiatehokkaampi, ja tuotantokapasiteetin kasvaessa palkataan myös lisää työvoimaa. Tiivis yhteistyö Berner Oy:n kanssa mahdollisti investoinnin.
Saarijärveläisen Tikalan Oy:n vastavihitty tuotantolinjasto on Euroopan huippuluokkaa. Energiansäästössä voidaan päästä jopa 30 prosentin säästöihin samalla kun tuotantomäärää voidaan lisätä ainakin tuplasti. Nyt Saarijärvellä pystytään samalla tuotantolinjalla valmistamaan entistäkin monipuolisemmin tuotteita, myös lannoitteita.
“Kyllähän tämä on merkittävä panostus saatavuuden varmistamiseen. Tämän uuden tuotantolinjan avulla pystymme ainakin kaksinkertaistamaan tuotantomäärämme ja olemme myös pystyneet palkkaamaan lisää väkeä. Vielä tämän syksyn aikana on tarkoitus palkata useampi työntekijä”, toteaa Tikalan Oy:n toimitusjohtaja Jouni Tikka.


Pitkä yhteistyö Berner Oy:n kanssa

Saarijärven tehtaalla valmistetaan pääosin Berner Oy:n puutarha-alalla tunnettua GreenCare-tuotesarjaa. Tikalanin ja Bernerin pitkäjänteinen kehitys- ja yhteistyö antoi tukea investointipäätökselle.
Bernerillä ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön ja iloitaan investoinnista. Puutarha-alan tuotteiden kysyntä on selkeässä kasvussa, ja uusi tuotantolinjasto tuo kaivattua lisäkapasiteettia. Se mahdollistaa myös entistä paremman materiaalien kierrättämisen ja hyödyntämisen.

”Meidän on ollut helppo sitoutua yhteistyöhön Tikalan Oy:n kanssa. Jaamme saman arvomaailman, molemmat ovat kotimaisia perheyrityksiä. Meillä on toimiva pitkäaikainen ja strateginen kumppanuus, jonka työnjako on selvä”, Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi kiittelee.
Nyt käyttöön otettu tuotantolinjasto vahvistaa yritysten välistä kumppanuutta. Tikalan huolehtii tuote- ja toimitusketjusta, kun Berner keskittyy tuotekehitykseen, markkinointiin ja asiakkuuksiin.
”Meillä on takana jo kymmenen vuotta erinomaista yhteistyötä, ja kyllä me ajattelemme tulevaakin yhteistyötä kymmenien vuosien tähtäimellä”, Korpiniemi jatkaa.


Tikalan Oy on suomalainen vuonna 1995 perustettu perheyritys. Valmistamme ja markkinoimme korkealaatuisia Aurinkovoima–tuotteita sekä yhteistyökumppanillemme Berner Oy:lle kasvualustatuotteita ja luonnonlannoitteita tuotemerkillä GreenCare. Tuotteemme valmistetaan nykyaikaisessa tehtaassamme Saarijärven Kalmarissa. Kaiken toimintamme päälinjoina ovat korkea laatu yhdistettynä tehokkuuteen. Vuonna 2020 liikevaihtomme tulee olemaan yli 5 miljoonaa euroa. Työllistämme 13 henkeä.