Kasvien ja puutarhan hoito

Miten saan kasvit viihtymään puutarhassa? Sekä kesäkukat, hyötykasvit että monivuotiset kasvit tarvitsevat omia hoito-ohjeita, mutta on niillä paljon yhteistäkin. Täältä löydät aihealueittain puutarhurin neuvoja kasvien hoitamiseen.

Hoito ja kasvatus

GreenCaren Hoito ja kasvatus-sivusto auttaa muun muassa puutarhan kevätlannoituksessa, nurmikon kunnostamisessa, kaupunkipuutarhan perustamisessa ja huonekasvien mullanvaihdossa.

Lue lisää

Istutus

Miten saisit 25% suuremman sadon tänä vuonna? Katso täältä hyötymikrobien edut ja parhaat istutusvinkit nurmikolle, kukille ja hyötykasveille.

Lue lisää

Kalkitus

Kalkitus on Suomessa välttämätöntä, koska monet puutarhakasvimme ovat kotoisin maista, joissa maaperä sisältää enemmän kalkkia. Kun maaperän happamuutta pienennetään kalkitsemalla, kasvit pystyvät nauttimaan ravinteista tehokkaasti ja kasvavat hyvin.

Lue lisää

Kompostointi

Komposti on oma multatehdas. Puutarhassa kertyvästä vihersilpusta saa hyvää multaa. Kompostoi hajuttoman kätevästi GreenCaren vinkeillä.

Lue lisää

Lannoittaminen

Suomen suosituin lannoite Puutarhan Kevät herättää puutarhan kasvuun. Mullan ravinteita pitää täydentää ja lisätä sopivasti kasvukaudella. Tarpeeksi lannoitusta, mutta ei yhtään liikaa! Täältä löydät hyviä neuvoja myös luomukasvatukseen!

Lue lisää

Pihasuunnittelu

Hyvä pihasuunnitelma auttaa ostamaan oikean määrän tarvikkeita ja kasveja. Täältä löydät ammattilaisten vinkkejä ja kotipihojen ja terassien suunnitelmia sekä toteutuksia.

Lue lisää