Aurinkoinen huone-esikko on helppohoitoinen kevätkukka

Huone-esikon kukat sijaitsevat pastellinsävyisenä, kauniin pallomaisena kukintona varren päässä. Huone-esikko on hieman korkeampi kuin monelle tuttu matala, monivärinen kääpiöesikko.

Huone-esikko on monen värinen

Huone-esikon värit ovat herkkiä pastellinsävyjä, kuten sinistä, monen sävyistä punertavaa ja puhdasta valkoista. Värit sopivat sekä romanttiseen että moderniin sisustukseen. Huone-esikko on tuoksuton, joten se sopii myös allergisen kotiin.

Huone-esikolla on varren päässä korallin värinen palllomainen kukinto,

Esikko viihtyy viileässä ja valoisassa

Etsi huone-esikolle mahdollisimman viileä ja valoisa paikka ikkunalta. Kukinta jatkuu pitkään, kun kastelet esikkoa tasaisesti viileällä vedellä ja annostelet veden sekaan kerran viikossa Puutarhan KESÄ kastelulannoitetta. Kuihtuneiden kukintojen poistaminen auttaa uusien nuppujen kehittymistä. Hyvin hoidettuna huone-esikko kukkii toukokuulle saakka. Alkukesällä voit istuttaa esikon ulos varjoisaan kukkapenkkiin.

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Pieni lusikallinen 10 litran vesikannuun riittää! Puutarhan Kesä on riittoisa ja tasapainoitettu kastelulannoite. Kastele sillä ainakin kerran viikossa kesäkukkia ja…

Esikon voi istuttaa yhdessä yrtin kanssa

Yhdistelemällä ilmeikkäitä viherkasveja huone-esikon kanssa syntyy keväisen herkkiä istutuksia. Kauniita kavereita huone-esikon rinnalle ovat erilaiset muratit ja vaikka nauhaköynnös. Myös terhakat ruukkuyrtit sopivat huone-esikon pariksi ja ne tuovat kotiin tuulahduksen tulevasta satokaudesta.

Muratti
Muratti on hidaskasvuinen ja kestävä köynnös.

Miten teet kauniin esikkoistutuksen

Valitse kotisi sisustukseen sopiva ruukku tai laakea astia ja kippaa sen pohjalle kerros GreenCare Ruukkusoraa. GreenCare Luomu Kukkamulta on hyvin toimiva erikoismulta sisäkukkien istuttamiseen. Asettele kasvit runsaasti, kuitenkin niin, ettei esikoiden rehevä lehdistö tukahdu liialliseen tiiviyteen. Mikäli olet herkkäihoinen, suosittelemme pitämään puutarhakäsineitä koska esikon lehdet saattavat ärsyttää ihoa kosketeltaessa. Kastele asetelma huolellisesti ja tarkista sen jälkeen tarvitaanko vielä multaa juuripaakkujen väliin.

lankaköynnös sinkkisangossa
Lankaköynnös viihtyy esikon ja muratin kanssa kesän ulkona.

Jos haluat romanttisen esikkounelman, se syntyy rennoin ottein pastelleja sävyjä yhdistellen. Modernia ilmettä etsivä valitsee väriksi valkoisen ja ryhmittelee istutuksen geometrisesti tai istuttaa useamman yhden kasvin istutuksen, jotka sitten asetellaan kodissa graafisesti riveihin ja jonoihin.