Itoh-pionit vievät pioniharrastuksen uudelle tasolle!

Pionit ovat ihania keskikesän kukkijoita puutarhassa. Pionin kukka on varmasti kaunis kaikkien katsojien mielestä. Pionien kasvattaminenkin on helppoa valoisalla paikalla, ravinteikkaassa, tuoreessa maassa, jossa vesi ei seiso pionin juurakossa.
 

Harrastus vie mennessään ja pionilajikkeet alkavat lisääntyä puutarhassa vuosi vuodelta. Kun haluat istuttaa taatusti erilaisen pionin, valitse puutarhaasi Itoh-lajike. Se on puuvartisen ja ruohovartisen pionin erittäin talvenkestävä risteymä.

Itoh-hybridit kasvavat kuten ruohovartisetkin pionit jakasvattavat kukkansa joka vuosi uusiin maasta nouseviin versoihin. Varret ovat jäykät, eikä niitä tarvitse tukea kuten tavallista pionia. Kukinta alkaa keskikesällä runsaana ja jatkuu parhaassa tapauksessa pakkasiin saakka.

Kukkien värimaailma poikkeaa tutuista pioneista. Erilaiset keltaiset, persikan, kuparin ja punaruskean sävyt ovat yleisimpiä Itoh-pionien värejä. Valikoimasta löytyy myös eksoottisen näköisiä, mustanpunaisia lajikkeita. Kukat ovat suuria ja niiden upea tuoksu on voimakas.
Itoh-pionien kasvattaminen on myös helppoa, kunhan etsii kasvupaikaksi mahdollisimman läpäisevän alueen. Tarvitaan vain hyvää GreenCare Puutarhamultaa ja tila, jossa pioni voi kasvaa kokoa ja korkeutta jopa 80 cm saakka. Näistä pioneista on iloa aivan pohjoisen Suomen kotipuutarhurillekin. Onnistuneita kokemuksia kukkineista Itoheista löytyy Sodankylästä saakka.