Kesäistä tunnelmaa!

Aurinkoinen tervehdys,

tänään on ollut oikein mukava kevätpäivä, aurinko on tuonut päivään kesäistä tunnelmaa. Ulkovaatteiksi on riittänyt kevyehköt vaatteet, kohti kesää mennään. Luontokin etenee kovasti kohti kesää. Katselin tänään pihaa ja huomasin, että orastava vihreys lisääntyy auringon mukana. Nyt kun auringon säteet ovat voimakkaat ja UV-säteily on runsasta, on tärkeä varmistua arkojen havukasvien kastelusta. Osittain maa on vielä jäässä ja esimerkiksi tuijantaimet eivät saa kunnolla maaperästä kosteutta ja aurinko kuivattaa kasvia. Mikäli olet istuttanut tuijat vuoden-kahden sisään, suosittelen kastelemaan tuijantaimea varmistaakseen kasvin elinvoimaisuuden.

Kävin tänään muutamassa puutarhamyymälässä – oli mukava nähdä, että ihmisiä oli myymälöissä liikenteessä, eikä se ole ihme puutarhamyymälät ovat täynnä kevään ja alkukesän kasveja. Myymälöistä löytyy puita, pensaita ja yksivuotisia kasveja sekä myös erilaisia orvokkeja ja jopa pelargonioita.

Nyt on hyvä hetki siirtää auton nokka kohti puutarhamyymälää ostaa samalla ostosreissulla lannoitteet, mullat, kasvit sekä muut pihan ja puutarhan hankinnat.

Kesäistä tunnelmaa puutarhamyymälästä!

Aurinkoisia päiviä toivotellen,
Jussi