Kevät alkaa varhain Olympiastadionilla

Olympiastadionilla pelattiin jo maaliskuun 24. päivä 2021 jalkapallon MM-karsintaottelu. Näin aikaisin stadionilla ei ole pelattu sitten 1980-luvun.

Olympiastadionilla pelattiin jo maaliskuun 24. päivä 2021 jalkapallon MM-karsintaottelu. Näin aikaisin stadionilla ei ole pelattu sitten 1980-luvun.

Kentän kaukolämmöllä toimiva lämmitys laitettiin päälle 3. helmikuuta. Nurmea heräteltiin helmikuussa lempeästi lämmitystä säätelemällä ja nurmen lumipeite saatiin poistumaan kahdessa viikossa. Tämän jälkeen nurmi sai ylleen tumman peiton.

Stadion talviharso
Stadionin nurmi tumman peiton alla, jonka tumma väri auttaa lumen sulattamisessa.

Kun nurmi alkoi vihertää maaliskuun alussa, kevään hoitotyöt olivat hyvässä vauhdissa ja jo osittain tehtynä. Toimenpiteinä ovat olleet muun muassa laakaharjaus, harjaus keräävällä harjalla, ilmastus, kylvöt, ja lannoitus GreenCare extra hivenaineilla. 

Huoltotoimenpiteet jatkuivat tulevina viikkoina ja niiden välissä nurmi oli peitettynä valkealla kasvatusharsolla. Lämpöä ja valoa nurmi saa varhain keväällä myös kasvatuslampuista, jotka ovat muuten ensimmäiset Suomessa. Kentän kosteutta ja pintalämpöä mitataan päivittäin ja lannoituksia sekä lisäkylvöjä tehdään viikoittain.

Stadikka helmikuussa valkoinen harso
Maaliskuun alkupuolella stadionin nurmea heräteltiin valkean kasvatusharson alla.

Aina ottelupäivän lähestyessä nurmelle tehdään rajojen maalaukset ja leikkauksen viimeistely. Stadionin nurmen leikkuukorkeus on ottelupäivänä 22–25 mm.

Twitterkuva-stadion-maaliskuu
Uskoisitko millään, että kuva Stadionin GreenCare-nurmesta on oikeasti otettu niin varhain kuin maaliskuussa 2021?

Stadionin kenttäpäällikkö, nurmikuiskaajaksikin mainittu, varmistaa maailmanluokan olosuhteet Helsingin Olympiastadionilla. Perfektionistin työtä!