Kunnosta nurmikko kesän juhliin

Kesäiset kotijuhlat, kuten ylioppilasjuhlat ja rippijuhlat, laajenevat usein pihalle, jossa nurmikko on ihana sisätilojen jatke. Kunnosta näillä vinkeillä nurmikko kesän juhliin helposti ja vaivattomasti.

Nurmikon kunnostus ennen kesäjuhlia

Lannoitus ja kalkitus

Jos nurmikko on kalkittu ajoissa ennen juhlapäivää, puutarhakalkki ei haittaa kävelyä nurmikolla edes alkukesän juhlissa. Kunnosta nurmikko kesän juhliin aloittamalla Nurmikon Kevät Kesä PLUS -lannoitteen käyttö heti säiden lämmettyä ja nurmikkosi on pian juhlakunnossa. Kevät Kesä PLUS -nurmikkolannoite on pienirakeista ja hajutonta, joten se häipyy nurmikkoon nopeasti. Yksi litra lannoitetta riittää 40 m2 nurmikolle. Sirota rakeet sellaisenaan pihanurmikolle ennen sadetta tai kastele lannoittamisen päälle nurmikko reilusti jonain iltana juhlia edeltävällä viikolla.

Kastele runsaasti

Kasteluvettä pitää antaa niin paljon, että pinnan lisäksi myös juuret saavat vettä muutaman sentin syvyyteen asti. Jos nurmikkosi pohja on vielä keväisen märkä, mutta luvassa on vain aurinkoa, voit hyvin lykätä lannoitusta alkukesällä juhlien jälkeiselle viikolle. Kuivemmalla nurmikolla on mukavampi liikkua juhlakengissä.

ok

Sammalen poisto

Jos nurmikossa näkyy reilusti sammalta, älä käytä Sammal Pois -tuotetta juuri ennen juhlia. Sammal Pois kuivattaa tehokkaasti sammalen, mutta saattaa tehdä nurmikentän pinnan pölyiseksi juhlapäivänä. Sammaleet katoavat alle viikossa, mutta nurmikolle pitää antaa aikaa korvata poistettu sammal vihreällä ruoholla, mikä kestää pari-kolme viikkoa. Sammal Pois ei tahraa kivipintoja ja yksi kg riittää jopa 30 m2 sammaloituneelle nurmikolle.

Rippijuhlat ja muut kesäjuhlat nurmikolla

Rippijuhlat ovat usein loppukesällä, joten ehdit kunnostaa nurmikon juhliin, kalkita, lannoittaa ja poistaa sammalen nurmikolta kesän aikana ennen juhlia. Nurmikko kannattaa leikata haluamaasi mittaan ja pihalle voi laittaa vieraille ihasteltavaksi ruukullisen kesäkukkia, muutaman tuolin ja apupöydän. Nopeasti tehdyn tarjoilupöydän voi peittää pitkällä pöytäliinalla, jonka alle jää säilytystilaa.

Pihanurmikon hoito juhlien jälkeen

Nurmikon kuluminen kesäjuhlissa

Nurmikolla kävely saattaa kuluttaa polkuja kahvipöydän luokse tai lasten palloleikit voivat jättää jälkiä. GreenCare-nurmikko kestää käyttöä hyvin. Kastele ja lannoita ja ruoho vahvistuu ennalleen muutamassa viikossa ja nurmikko on taas kunnossa. GreenCaren Pelinurmikko -siemenseos on luotu leikkimiseen ja pelaamiseen ja Olonurmikko-siemenseos kestää hyvin kuivuuttakin.

GreenCare olonurmikko kestää palaamista

Nurmikon paikkaus juhlien jälkeen

Jos nurmikko on talven aikana kulunut laikuille, kannattaa tehdä paikkauskylvö: Haravoi maan pintaa auki, lisää ohuesti multaa ja nurmikon siemeniä. Kastele päälle ja jatka kastelua sään mukaan, kunnes uusi nurmikko on itänyt kunnolla. Sama paikkauskylvö toimii kaikkien kesän juhlien jälkeen.

Pelinurmikko™ -siemenseos
Tyytyväisyystakuu

Pelinurmikko™ -siemenseos

Pelejä ja leikkimistä erinomaisesti kestävä nurmikkosiemenseos. Korjaantuu nopeasti käytön aiheuttamista vaurioista.

GreenCaren nurmikkotuotteilla on tietenkin nurmikkotakuu!

Tutustu GreenCaren nurmikkotuotevalikoimaan. Jos tuote ei vastaa toivomuksiasi, saat nurmikkotakuulla 3 kuukauden kuluessa ostosta rahat takaisin!

Helppohoitoisen nurmikon voi tehdä suomalaisilla GreenCare-nurmikkotuotteilla jo tänä kesänä. Muistathan, että GreenCare-nurmikkotakuu on voimassa kaikissa tuotteissa, monenlaisissa siemenissä, ravinteissa ja kalkissa. Kuumina kesäpäivinä nurmikko ja sitä reunustavat puut ja pensaat tekevät kotipihasta viihtyisän rentoutumiskohteen, jonne päästäkseen tarvitsee vain kävellä ovesta ulos <3