Nurmikon hoito elo- ja syyskuussa

Kuivimman kesäkauden mentyä nurmikko ponnistaa vielä elokuussa reippaaseen kasvuun. Nurmikko kasvaa ja tarvitsee typpilannoitusta ihan lumen tuloon asti, joten sille käytetään samaa lannoitetta kasvukauden läpi. Hoida nurmikkoa Nurmikon Kevät & Kesä Plus- lannoitteella. 

Annostele lannoitetta pakkauksen loppukesän annosteluohjeen mukaisesti elo-syyskuussa 2 litraa jokaiselle 100 m2 nurmikkoalueelle. Lannoitemäärä kannattaa ensin mitata ämpäriin ja sirotella siitä nurmikolle, näin onnistut parhaiten. Heitä lannoitetta tasaisen ohuesti nurmikolle, sade luottaa sen nopeasti. Pihalla voi liikkua vapaasti, GreenCare tuotteet ovat turvallisia lapsille ja kotieläimille.

Lannoitetta viskovalla levittimellä saa nurmikon lannoitettua erittäin tasaisesti: säädä annostus kohtaan 10-11 ja ajele nurmikkoalueet kauttaaltaan läpi.

Tunnista nurmikon kunto hyvästä väristä

Hyvin lannoitetun nurmikon tunnistat tasaisesta kasvusta ja väristä, joka on selkeästi kauniin vihreä. Jos siirryt syysannokseen eli puolitat lannoitteen määrän liian aikaisin, väri alkaa haalistua melko nopeasti. Lisää silloin Nurmikon Kevät & Kesä Plussan määrää.

Tarvitseeko nurmikkosi syyskalkituksen?

Lannoituksen yhteydessä nurmikon voi myös kalkita, varsinkin jos edellisestä kerrasta on kulunut vuosi tai enemmän. Pitkät, kosteat syyskaudet aiheuttavat nurmikoillamme happamoitumista ja tiivistymistä, mikä näkyy muun muassa sammalen kasvuna.

Kalkitseminen parantaa maaperää

Kalkitseminen GreenCaren Rakeisella Nurmikkokalkilla parantaa maan mururakennetta, lisää pieneliöstön toimintaa ja näin ollen ilmastoi nurmikon juuristoa. Rakeinen Nurmikkokalkki sisältää myös grobiootteja eli hyötymikrobeja maaperän käyttöön. Hyvin kalkitulla nurmikolla myös lannoitteet päätyvät optimaalisesti nurmikkoruohojen käyttöön. Liian happamasta pihamaasta ruoholajit eivät pysty hyödyntämään lannoitteita kasvuunsa kunnolla, siksi maaperän pH- tason pitää olla oikea. Nurmikon kasvulle hyvä pH- taso on noin 6.  pH:n voit testata itse tai lähettää maanäytteen tutkittavaksi.

Hoitokalkitus vai perustamiskalkitus?

Jollei nurmikkoa ole kalkittu muutaman vuoteen, aloita perustamiskalkituksella. Nurmikon perustamiskalkitus tarkoittaa reilumpaa kalkkiannosta, noin 10-25 kg/100m2. Sen jälkeen jatketaan vuosittain kalkitsemista 5-10 kg/100 m2 maalajista riippuen. Savimaa tarvitsee enemmän kalkitusta kuin hiekka.