Olympiastadionin nurmikko kasvaa ja kukoistaa

Stadionin uusi GreenCare-nurmi on kasvanut jo 6 viikkoa. Nurmikko on kauttaaltaan vihreä, koska kentän alle asennettu lämmitysjärjestelmä otettiin käyttöön maaliskuussa.

Talven kosteus tiivistää aina nurmikkoa ja Stadionilla hoitotyöt alkoivat keväällä nurmikon ilmastuksella. Sen jälkeen reikiin ja pohjaan harjattiin mahtavat 40 tonnia hiekkaa. Nurmen juuret saavat paremmin ilmaa ja pohjalämmitys sysää kasvun alkuun. Koska lämmitys starttasi kasvun, pystyttiin myös tarkastamaan, että lämmitys toimii koko kentän alueella.

Olympiastadionin kastelulaitteet maaliskuu 2020
Olympiastadionin GreenCare-nurmea kastellaan tasaisesti kauden aikana..

Myrskytuuli nappasi suojaharsot mukaansa

Harsotus suojasi nurmea kasvun alussa. Stadionilla ei voi tietenkään käyttää isoja kiviä tai betoniporsaita harsojen painona ja niinpä keväiset myrskytuulet nappasivat nurminauloilla kiinnitetyt harsot mukaansa ja kieputtivat niitä iloisesti ympäri kenttää. Kenttämestari sai apulaisineen nurminaulat nopeasti takaisin paikoilleen, mitään vahinkoa ei tapahtunut.

Nurmikkoa autetaan nyt juurtumaan entistä paremmin. Sitä on kasteltukin jo ja lannoitettu GreenCaren rakeisella lannoitteella.

Laatikot eli Bulls**t stripes antavat 3D-vaikutelman

Näemme tulevaisuudessa upeita kuvioita leikattuna nurmelle, tässä ensimmäinen versio. – Kolmiulotteisen vaikutelman antavan laatikkoleikkauksen nimitys ammattislangissa on Bull***t stripes, nauraa kenttämestari Jani Kurvinen.

Milloin Stadikan nurmikko on valmis käyttöön?

Jani Kurvisen sanoin: – Nurmikko on niin hyvä, että se on pelikunnossa vaikka ensi maanantaina.