Kiertotalous kannattaa: Istuta joulun viherkasvit luomusti Taimimultaan

Jouluiset kukka-asetelmat sisältävät usein erilaisia viherkasveja, joiden hyödyntäminen kodin kevään sisustamisessa on ympäristöystävällistä kiertotaloutta, jota ihan jokaisen meistä on helppo toteuttaa. Myös istutusastiat ja kauniimmat koristeet kannattaa hyödyntää.

Käytä multa ja hyödynnä hyasintit

Istutusten mullan ja kuihtuneet kasvinosat voit kompostoida lämpökompostorissa tai puutarhasi lehtikompostissa.

Esimerkiksi hyasinttien sipulien voit ensin antaa imeä kuihtuvista varsistaan voimaa takaisin sipuliin. Säilytä sipulit viileässä varastossa kevääseen asti, silloin voit istuttaa ne ulos kukkapenkkiin.

Mitä vähemmän yksittäisestä jouluasetelmasta päätyy kaatopaikalle, sen paremmin olet onnistunut kiertotalouden perusajatuksessa.

joulukukkakori
Kirjovehka, kukkiva tulilatva ja reunassa muratti. Kaikki mainioita kiertotalouskasveiksi.

Asetelmissa on usein muorinkukkia, nauhaköynnöksiä, muratteja ja erilaisia huoneessakin kasvatettavia kääpiöhavuja, kuten sypressejä ja huonekuusia. Kukkivat huonekasvit, kuten joulukaktus, tulilatva ja jopa joulutähti palkitsevat uudelleen istuttamisen vaivan ja säilyvät komeina viherkasveina vuosia – Mummon pelastama 1970-luvun joulukaktus voi olla kodin komein viherkasvi!

Grobiootti Taimimulta suojelee istutettavia kasveja

Kokeile pienikokoisille viherkasveille sisätiloissa uutta ratkaisua: GreenCare Grobiootti Taimimulta on hyvä vaihtoehto. Se on luomumulta, joka sisältää lannoitteena hyödyllistä luonnonkompostia. Taimimulta sisältää Grobiootteja eli hyötymikrobeja. Nämä Bacillus-suvun hyötymikrobit käsittelevät kompostin ravinteet tavallista multaa tehokkaammin kasveille käyttökelpoiseen muotoon. Hyötymikrobeja sisältävä multa suojaa nopeasti kasvin juuristoa, joka toimii yhteistyössä mikrobien kanssa.

Irrottele viherkasvit varoen asetelmista ja istuta ne juuripaakkuaan muutaman sentin suurempaan ruukkuun. Ruukun pohjalle annosteltu Ruukkusora toimii salaojituksena ja sen tärkeys korostuu, mikäli valitussa astiassa ei ole reikää pohjassa. Mullaksi sopii vaihtoehtoisesti myös sisäkasveille tehty Luomu Kukkamulta.

Kun juuristo vahvistuu, myös maanpäällinen osa lähtee keväiseen kasvuun.

Kasvilampuilla varmistat, että istutetut kasvit saavat pimeänä vuodenaikana veden ja ravinteiden lisäksi riittävästi valoa.

Ahkeran ja laiskan lannoittajan tuotteet

Anna viherkasvien juurtua ensin muutaman viikko ilman muuta lannoittamista, tuona aikana uuden mullan ravinteet riittävät kasvien tarpeisiin. Kun luonnonvalon määrä lisääntyy, on aika tukea kasvua lisäravinteilla. Puutarhan KESÄ kastelulannoite on alkuperäinen, erittäin riittoisa vaaleanpunainen jauhe, joka sekoitetaan kasteluveteen. Laiska lannoittaja pääsee helpommalla ja painaa Puutarhan KESÄ Lannoitepalloja multaan kasvin juurelle.