Stadionille siirrettävää kotimaista nurmikkoa pidetään kuin kukkaa kämmenellä

Stadionin nurmikkoa leikataan salaisessa kotimaisessa kasvupaikassaan elokuussa lähes joka päivä. Nurmikko pitää leikkaamisesta ja kasvaa tuuheammaksi koko ajan. Nurmikko vahvistuu nyt syksyistä siirtoa varten. Leikkaaminen harventuu, kun valo alkaa loppukesällä vähentyä, koska silloin nurmikko ei enää kasva yhtä nopeasti. Nurmikko eroaa muista kasveista siinä, että kasvu hidastuu syksyä kohti, mutta nurmikko on koko ajan vihreää ja tarvitsee typpilannoitetta koko kasvukauden ajan.

Oikea leikkuukorkeus on maailman parhaaksi aikovalle nurmikolle millintarkka: tällä hetkellä 32 mm. Kun maailman huipputähdet tulevat Stadionille pelaamaan aidolla nurmikolla, nurmikkoa valmistellaan pari viikkoa niin, ettei kukaan saa kävellä siellä ja ennen peliä pinta on elävää samettia, jonka leikkuukorkeus on 20-24 mm. Tapahtumissa nurmikko saa olla pidempi, koska se kestää paremmin kulutusta.

Ruudukko on viljelyssä olevan nurmikon testausalue, josta lasketaan muun muassa viherpeittävyysarvo. Stadion-säätiön nurmikentästä vastaava kenttämestari teki testimittauksia heinäkuun puolessa välissä. Silloin viherpeittävyys oli jo 77,7%. Jokainen 10×10 ruudukon neliömäinen ruutu vastaa yhtä prosenttia ja se miinustetaan heti, jos näkyy virheitä, esimerkiksi pieniäkin tyhjiä kohtia

Nurmikko leikkaavien terien pitää aina olla erittäin terävät, etteivät ne revi nurmikkoa, koska risainen leikkuujälki altistaa nurmikon kasvitaudeille.

Helsingin Olympiastadionille kasvatettavan nurmikon juuria mitataan paljon tarkempaan kuin kotioloissa. Läpäisevyyden pitää olla erinomainen samoin kuin kotinurmikolla, ettei pinnalle jää vettä seisomaan sateen jälkeen. Toisaalta maan pinnan alla nurmikon juuressa olevan läpäisevän kuitukerroksen odotetaan vielä vahventuvan, ennen kuin Stadionin nurmikkoa aletaan siirtää. Nostossa kuitukerroksen pitää olla luja, jotta nurmikko nousee mattona.

Heinäkuun testien jälkeen kenttämestari antoi ohjeeksi elokuussa harjata pintaa pyörivällä harjalla, tehdä täydennyskylvöä, jotta peittävyydestä tulee täydellinen ja kalkita hiukan pH:n nostamiseksi.