Nurmikon talvi: 5 asiaa, jotka sinun pitää tietää!

Jos ensilumi yllättää, kotipuutarhurin nurmikko kasvaa vielä ja suuri osa lehdistä voi olla puissa. Joinakin vuosina tuntuu siltä, että syksy jatkuu marraskuulle asti. Silloin voit vielä viimeistellä nurmikon talvikuntoon. Lue 5 tärkeää vinkkiä!
  1. Onhan nurmikkosi oikean pituinen? Nurmikon pituudella on merkitystä nurmikon talvenkeston suhteen. Oikea leikkuupituus syksyllä on 6-7 cm. Kesällä hyvä leikkauspituus on 4 cm.
  2. Liian pitkäksi jäänyt nurmikko painuu lumen ja jään alla tukahduttavan tiiviiksi matoksi. Keväällä tuleva paikkaustarve johtuu suurelta osin siitä, että syksyn viimeinen nurmikonleikkuu on jäänyt tekemättä. Ruohonleikkurin terä nostetaan myöhäissyksyllä yläasentoon ja kone viedään varastoon vasta, kun nurmikon kasvu oikeasti pysähtyy.
  3. Varo liian kovaa haravointia. Lehtipuiden lehdet kerätään syksyllä suurpiirteisesti, nurmikon juuria ei kannata raapia esiin kovalla haravoinnilla. Osa lehdistä saa jäädä nurmikon ravinteeksi, kunhan hurauttelet niiden yli terävästi leikkaavalla ruohonleikkurilla samalla kun viimeistelet nurmikon korkeuden talven varalle. Toisaalta nurmikko ei saa myöskään peittyä lehtisilppuun tai isoihin raskaisiin lehtiin.
Rakeinen Nurmikkokalkki
Tyytyväisyystakuu

Rakeinen Nurmikkokalkki

Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Vähentää nurmikon sammaloitumista, kun käytät yhdessä Nurmikon…

  1. Kalkitse nurmikko syksyllä. Mikään ei estä kalkitsemasta nurmikkoa vasten talvea, varsinkin jos nurmikko oireilee maaperän happamuudesta ja tiivistymisestä, esimerkiksi epätasaisella kasvulla tai sammaloitumisella Nurmikon ylläpitokalkitus syksyllä onnistuu helposti levitettävällä GreenCaren Rakeisella nurmikkokalkilla.
  2. Lumihome on nykytalvien paha vitsaus. Lumihometta torjut parhaimmin listan ykkös- ja kakkoskohtia noudattamalla eli toisin sanoen leikkaamalla nurmikon oikeaan mittaan ja haravoimalla lehdet kevyesti. Lumihome aiheuttaa pihoilla isoja nurmikkotuhoja, jotka näkyvät heti keväällä lumen sulamisen jälkeen.

    Lumihometta esiintyy erityisesti alueilla, joissa maa ei ehdi routaantua ennen lumentuloa. Lumen alla on silloin otolliset olosuhteet lumihomeen kehittymiselle ja se leviää piilossa kotipuutarhurin silmiltä.