Takaisin tuotteisiin

Hamppukate, Maatilan Aito kuituhamppu

Uutuus
Takaisin tuotteisiin

Hamppukate, Maatilan Aito kuituhamppu

Maatilan Aito Hamppukate on puhdas ja ekologinen, luonnonmukainen kate muovittomaan rikkakasvien torjuntaan puutarhassa.

Hamppukate on ekologinen vaihtoehto rikkojen torjuntaan. Se valmistetaan talvikuivatusta kuituhampun ydinosasta. Hampun palat liimautuvat kostuessaan toisiinsa, joten ne eivät liiku tuulen mukana kuten olki. GreenCaren Hamppukate on luomuhyväksytty ja kasvatettu Hemka Oy:n sopimustiloilla Keski- ja Pohjois-Suomessa. Valmistettu katteeksi Hemka Oy:n tehtaalla Haukiputaalla.

Ominaisuudet

Kuituhamppu on ekologinen raaka-aine moneen käyttötarkoitukseen. Katteen käyttö vähentää kastelun tarvetta ja pitää marjat ja salaatit puhtaana mullasta. Hamppukate ei kuumenna kasvualustaa ja antaa kasvualustan hengittää, jolloin juuristo voi hyvin. Käyttämällä hamppukatetta estetään myös mikromuovia joutumasta maaperään.
Kuituhampun ekologisuus on omaa luokkaansa Kuituhamppu sitoo kaksinkertaisen määrän hiiltä maahan verrattuna eteläsuomalaiseen mäntymetsään.

Kuituhamppua on viljelty Suomessa jo 1500-luvulla mm. köysien ja kankaiden raaka-aineeksi. Halvalla tuotettu puuvilla ja keinokuidut syrjäyttivät sen hetkeksi, mutta nyt monipuolinen kuituhamppu tulee takaisin.

Pakkauskoko

40 L

Tuoteturvallisuus

Kuituhamppu on terve kasvi, joka ei Suomessa tarvitse torjunta-aineita. Hamppukate on siksi puhdasta ja turvallista käyttää syötävien kasvien katteena. Hamppukate, ei happamoita kasvualustaa.

Käyttö

Levitä Hamppukatetta taimien ympärille 2-5 cm kerros,
kastele. Levitä kate kylvöksille vasta, kun ne ovat itäneet.
Syksyllä katteen voi kääntää mullan sekaan maanparannusaineeksi.
Lisää kasvien ympärille katetta tarvittaessa.
Tarkasta lisäkatteen tarve monivuotisilla kasveilla aina
keväällä. Vie tyhjä pakkaus muovinkierrätyspisteeseen.

Kuituhampun voimakas juuristo muokkaa maata ja kasvattaa maaperän pieneliöstön monimuotoisuutta ja elinvoimaa. Kuituhamppu on terve ja vahva kasvi.

Lisätietoja hampun tuotannoista: Hamppu ei tarvitse torjunta-aineita, koska usean metrin korkeuteen kasvava lehdistö varjostaa maanpinnan tehokkaasti rikkakasvien taimilta.
GreenCaren käyttämä kuituhamppu on tuotettu Keski- ja Pohjois-Suomessa maatiloilla, joissa se tukee kotimaista ruoantuotantoa. Muun muassa perunanviljely onnistuu paremmin, kun esikasvina on ollut kuituhamppu.

Suomessa kuituhamppu korjataan pellolta keväällä, koska talvi on kuivattanut ja muokannut korret helposti jalostettavaan muotoon. Pohjoinen ilmastomme tarjoaa loistavat olosuhteet kotimaisten puhtaiden kuituhampputuotteiden valmistukseen.

Käyttökohteet

Kotipuutarhasta kuituhampun huokoiselle sisäosalle löytyy monta käyttökohdetta.
– mansikkamaa
– kasvimaa
– kasvihuoneet ja viljelylaatikot
– polut ja rivienvälit
– perennapenkit

Hamppukatteen voi kääntää syksyllä mullan sekaan parantamaan maata ja se sopii kasvimaalle ja viljelylaatikoihin.
Katetta voi käyttää myös viljelyrivien väleissä tai pensaiden tai perennamaan katteena.

Riittoisuus

40L riittää katepaksuudesta riippuen 1-3m2

Säilytys

Säilytä pussi suljettuna. Vie tyhjä pakkaus muovinkierrätyspisteeseen.

100% Suomessa kasvatettu ja jalostettu kuituhamppu
Tilavuuspaino: 100 g /l
Palakoko: 2-20 mm

GreenCare -tuotteiden myyntipisteet näkyvät tuotteen sivulta automaattisella hakutoiminnolla (Google-haku) Hae tuotetta verkosta (Google)