Herneistä iloa koko kesäksi kesäkuu 2017

Kasvimaan hernerivissä kasvit kurkottavat jo kohti taivasta. Jos kylvit herneet tarkoituksella tiheästi tai valitsit GreenCaren asiantuntijan Minnan tavoin korkean ja köynnöstävän hernelajikkeen MIkael Gabrielin pihalle, voit hyödyntää herneenversot kesäherkkuihin tai vaikka vihersmoothieen.

Köynnöstävän herneen on aika saada tukea kasvuunsa. Bambukepeillä teet nopeasti tukirakenteen kasvimaalle. Narulla kiinnitetyt köynnöstävät herneet jatkavat kasvuaan hallitusti.

Herneitä voi myös keskellä kesää. Oikeastaan näin jopa kannattaa tehdä, jotta voit nauttia oman sadon litukoista vielä myöhemmin kesällä. Hernettä voi kylvää jaksoissa, parin viikon välein tasaisen sadon saamiseksi.

Herneen paikkaa kasvimaalla kierrätetään, koska herne sitoo ja luovuttaa typpeä maahan. Seuraavana kesänä herneen paikalla kasvatettava vihannes tai juures nautiskelee herneen valmistelemasta ravinteikkaasta ja kuohkeasta kasvupaikasta. Herneen varret kannattaa myös sadon hiipuessa muokata viherlannoitteeksi maahan.