Tee-se-itse-multaa kompostoimalla!

Kompostoimalla saat itse tehtyä multaa sekoitettavaksi kasvimaan ja koristeistutusten kasvualustaan.

Kompostieliksiiri maaduttaa kasvijätteen nopeasti

Puutarhan orgaanisesta jätteestä saat kompostorissa nopeasti multaa Kompostieliksiiri Puutarha ja Bion avulla. Sekoittamalla jokaiseen uuteen jäte-erään Kompostieliksiiriä nopeutat kasvijätteen maatumista ja saat kompostistasi multaa 1-2 kuukaudessa.

Kompostorin hajuhaitat hallintaan kuivikkeella

Eliksiirin lisäksi hyvin toimivaan kompostiin annostellaan tarvittaessa myös PuuCee- ja Kompostikuiviketta. Kuivikkeen avulla kompostin kosteusolot tasaantuvat ja sinne saadaan ilmavuutta, joka edistää osaltaan nopeampaa kompostoitumista. Kuivike myös poistaa kompostin hajuja, joten multatehtaasi toimii nopeuden lisäksi siististi ja hajuttomasti. Aloittaessasi kompostin rakentamisen laita ensimmäiseksi pohjalle 20 cm kerros kuiviketta.

Biojätteen kompostointi

Jos kompostoit pelkkää puutarhajätettä, kuiviketta lisätään tarvittaessa liiallista kosteutta tasaamaan. Kompostorissa voi maaduttaa puutarhajätteen lisänä biojätettä. Silloin tulee ottaa huomioon lisääntyvä kuivikkeen tarve.

Annostele biojätteen mukaan 3-8 dl kuiviketta jokaista 10 litran jäte-erää kohden. Kompostin kosteus on tasapainossa, kun massaa puristaessa sormiesi välistä putoilee vesipisaroita.

Kompostieliksiiri ylläpitää lämpöä ympäri vuoden

Sekä PuuCee- ja Kompostikuiviketta, että Kompostieliksiiriä käytetään kompostissa ympäri vuoden. Hyvin eristetty lämpökompostori ei jäädy talvellakaan ja Kompostieliksiirin käyttö auttaa ylläpitämään kompostin toimintalämpötilaa. Mullantuotanto kenties hidastuu, vaan ei lopu kokonaan. Keväällä pääset aloittamaan viljelykauden omaa kompostimultaa hyödyntäen!