5 asiaa idättämisestä, jotka sinun pitää tietää!

Helmikuu on ovella ja puutarhurin aikakello tikittää versojen idättämisen tahtiin. Tuskin on helpompaa keinoa saada nopeasti voimaannuttava vihreyttä huoneeseen ja herkullista versoa syötäväksi. Siemeniksi sopivat sinappi, retiisi, herne ja vaikkapa krassi. Suosittelen kylvämään kaikkia!

1. Liota siemeniä muutama tunti kasvuun lähdön vauhdittamiseksi.

2. Valitse kotisi kaapeista jokin laakea kulho ja Grobiootti Taimimultaa sekä idätettävät siemenet. Annostele muutaman sentin kerros multaa vadin pohjalle ja kylvä päälle vedessä liotetut siemenet.

Krassin ja sinapinsiemenistä kasvatettuja kirpeitä ituja.

3. Peitä koko komeus muovikelmulla, johon painelet reikiä ilmankierron takaamiseksi. Valoa kylvös vaatii vasta, kun siemenet alkavat itää, siihen saakka voit pitää kylvöksiä lämpimässä paikassa valon määrästä välittämättä.

Herneenidut ovat makeita ja maistuvat uusilta herneiltä.

4.Huolehdi tasaisesta kosteudesta tarkkaillen mullan kuivumista. Itävät siemenet eivät kestä totaalista kuivumista, joten päivittäinen tutkailu on tarpeen. Lisää vettä vain tarpeen mukaan.

5. Itämisen tapahduttua ikkunalle nostettu kylvös kasvaa vauhdilla! Viikossa sinulla on tuoretta vihreää kotiruokien mausteeksi.