Kasvuparien Kasvupussi – 8 asiaa istutuksesta, jotka sinun pitää tietää!

1. Tarvitset toteutukseen yhden Kasvupussin, kaksi kasvupariksi hyvin sopivaa kasvia,sakset ja kasteluvettä. Muotoile litteästä Kasvupussista pakkauksen ohjeen mukaan tukevasti seisova istutusalusta taimille. Kasvupussia kannattaa möyhiä ronskisti ennen pussin yläreunan leikkaamista, niin mullasta tulee mahdollisimman irtonaista ja homma pysyy siistinä.

GreenCare luomu Kasvupussi
Kylvä siemenet suoraan pussin ja sitaise pussin suu kiinni odottamaan itämistä. Taimet itävät loistavasti pimeässä pussissa.

2. Kasvupussin alareunan kulmat työnnetään pussin sisään ja siitä muodostuu tukeva pohja, jonka päällä Kasvupussi pysyy pystyssä.

3. Kasvupareilla tarkoitetaan kahta eri lajin kasvia, jotka parantavat toistensa kasvua, toimivat karkoitus- tai houkutuskasveina tuholaisia vastaan tai parantavat naapurikasvinsa sadon makua! Tomaatin makua parantaa persilja, basilika torjuu kurkkukasvien härmää ja laventeli karkottaa lehtikirvoja sopien vaikkapa chilin ja paprikan pariksi. Kasvukumppaneista ja toisilleen sopivista kasveista löydät lisää tietoa Hyötykasviyhdistyksen sivustolta.

4. Istuta taimet Kasvupussiin vinosti vierekkäin, jolloin kahdelle noin 10 cm ruukussa olevalle taimelle on riittävästi tilaa. Tarkista istutusyvyys siten, että kasvin juuripaakku saa ylleen vain parin sentin kerroksen uutta Kasvupussin multaa.

5. Kasvien tyviä, kasvupisteitä ja lehtiruusukkeita ei upoteta mullan alle, koska silloin kasvu hidastuu tai loppuu jopa kokonaan. Vain juuret kuuluvat mullan alle! Kasvupussin Grobioottimulta sisältää juurien kannalta runsaasti hyötymikrobeja ja mykorritsoja, jotka muodostavat symbioosisuhteen kasvin kanssa. Symbioosissa hyötymikrobit vahvistavat kasvin juuristoa, suojaavat sitä taudinaiheuttajilta ja tutkimusten mukaan lisäävät hyvinvoivan juuriston avulla kasvin kasvua jopa 25%!

6. Kastele istutus ja aseta se valoisalle vedottomalle ikkunalle tai kasvilamppujen alle. Kastele tasaisesti huoneenlämpöisellä vedellä ja etsi kasvuparille mahdollisimman valoisa paikka huoneesta.

7. Kasvupussin alle kannattaa asettaa aluslautanen tai pussin voi nostaa sellaisenaan kauniiseen suojaruukkuun.

laventeli ruukussa
Laventelin tuoksu karkottaa lehtikirvoja. Istuta laventeli esimerkiksi chilin viereen suojelemaan sen kasvua.

8. Kasvupussin mullasta riittää ravinteita ensimmäiseksi kuukaudeksi, jonka jälkeen tasainen kasvu vaatii lisäravinteita. Helpoimmin hoidat lannoittamisen multaan painettavilla Puutarhan KESÄ Lannoitepalloilla, joista ravinteet liukenevat tasaisen hitaasti kasvien käyttöön. Kasvupussin hoitaminen sujuu jatkossa pelkällä puhtaalla vedellä koko kasvukauden!