Nurmikon kevätlannoitus mahdollistaa kauniin viheralueen

Todellinen kevät on vihdoin saapunut, ja vihreys etenee vauhdilla sekä pihassa että puutarhassa. Omalla pihamaallani kevät on edennyt niin hienosti, että nurmi on leikattava ensimmäisen kerran jo tällä viikolla.  Nurmikolle levitettävä, rakeinen ja grobiootti-hyötymikrobeja sisältävä GreenCaren rakeinen nurmikkokalkki on edistänyt juurten kasvua, suojannut juuria haitallisilta mikrobeilta ja edistänyt nurmikon hyvinvointia. Nyt kun se on imeytynyt maahan, on aika levittää nurmikolle lannoitetta.

Muista myös hedelmäpuiden ja muiden istutusten lannoittaminen

Kevään edetessä on syytä huolehtia maan parantamisesta ja pihamaan ravinteista. Mainio vaihtoehto siihen on GreenCaren Puutarhan Kevät -lannoite, jonka runsaat ravinteet auttavat kasveja voimaan hyvin ja kukoistamaan vaihtelevissa oloissa. Puutarhan Kevät -lannoitteen avulla kasvien kevätkehitys nopeutuu ja kasvit kasvavat koko kesän tasapainoisesti ja kukkivat runsaasti.

Valtaosa pihastani on nurmikkoa. Erikseen lannoitettavia kasvualueita ovat perennapenkki sekä istutetut ja korotetut istutusalueet, joissa on muun muassa päärynä-, kirsikka- ja -omenapuita, marjapensaita, puita ja puuvartisia kasveja. Puutarhan Kevät -lannoite sopii hienosti myös kasvualueiden lannoittamiseen, sillä yksi 20 kilon säkki riittää noin kolmen aarin lannoittamiseen.

Mullanvaihto ravintokasveille takaa runsaamman sadon

Blogissani kerroin aikaisemmin lasitetulle terassille tekemästäni ravintokasvien istutussuunnitelmasta, jonka avulla on helppo varmistua taimien esikasvatuksesta. Asia on nyt edennyt: olen juuri vaihtamassa istutuslaatikoiden multia, jotta saisin tomaateista, mansikoista ja yrteistä parhaan mahdollisen sadon.

Mullaksi valitsin GreenCaren uuden Luomuruokamullan, joka sisältää ravinteet ensimmäiseksi kuukaudeksi. Tämän jälkeen on tärkeää muistaa huolehtia ravinteista. Edellisen kauden mullat tulen levittämään marjapensaiden juurille yhdessä lannoitteen kanssa. Multa hyötykäytetään toisaalla, ja parhaalla mullalla varmistetaan paras mahdollinen sato.

Keväinen puutarha herää eloon yöpakkasista huolimatta

Vihertäminen tarkoittaa myös sitä, että rikkakasvit ovat ehtineet jo aktivoitua. Vastaisku niitä vastaan on tarpeen, jotta puutarhan satokasvit ja kaunokaiset saavat riittävästi kasvutilaa. Lyhyt kylmä jakso ei onneksi vaikuttanut puutarhan kasvun etenemiseen.

Parhaillaan perennapenkistä nousee kasveja, marja-aronian nuput ovat aukeamaisillaan ja yöpakkaset alkavat toivottavasti olla takanapäin tältä keväältä.

Pihamaani nurmikkoa ja kukka-alueita, jonne lisään ravinteita.
Pihamaani nurmikkoa ja kukka-alueita, jonne lisään ravinteita.

Olettehan te lisänneet jo ravinteita nurmikolle ja kukka-alueille?

Vinkkilista nurmikon kevätlannoitukseen:

  • Kevään edetessä on tärkeää huolehtia maan parantamisesta ja pihamaan ravinteista lannoittamisen avulla.
  • Lannoittaminen nopeuttaa kasvien kevätkehitystä, ja sen avulla kasvit kasvavat koko kesän tasapainoisesti ja kukkivat runsaasti.
  • Nurmikon ja kasvualueet voi lannoittaa samalla lannoitteella.
  • Rikkakasveja on tärkeää ryhtyä torjumaan jo keväästä alkaen.

Jussin käyttämät tuotteet:

Rakeinen Nurmikkokalkki
Tyytyväisyystakuu

Rakeinen Nurmikkokalkki

Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Vähentää nurmikon sammaloitumista, kun käytät yhdessä Nurmikon…

Puutarhan KEVÄT™ -lannoite

Puutarhan KEVÄT™ -lannoite

Suomen suosituin lannoite kaikille pihan ja puutarhan kasveille. Se auttaa kasveja voimaan hyvin ja kukoistamaan Suomen vaihtelevissa oloissa. Hajuton, erittäin riittoisa…