Olympiastadionin kotimainen nurmikko valmistautuu siirtoon

Olympiastadionilla valmistaudutaan nurmen saapumiseen. Tällä kertaa kyseessä ei ole Paavo Nurmi vaan stadionille saapuva ´Pohjois-Euroopan paras nurmi`.

Olympiastadionin vastaava kenttämestari Jani Kurvinen kertoo, että nurmikko siirretään 90 cm levyisinä, jopa 20-25m pitkinä rullina ja hän seuraa tapahtumaa alusta viimeistelyyn asti. Ennen asennusta Olympiastadionin kenttä on huolellisesti tasoitettu, lannoitettu ja sadetettu.

Kenttämestari Jani Kurvinen tutkii Olympiastadionille kasvatettavaa siirtonurmikkoa heinäkuussa 2019.

Kenttämestari vastaa pian tapahtuvasta kotimaisen siirtonurmikon matkasta Olympiastadionille yhdessä rakennuttajan ja urakoitsijan kanssa. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin Pohjois-Euroopan paras nurmikko.

Olympiastadionin nurmikon juuret ovat kasvaneet hyvin pitkiksi huokoisessa kasvualustassaan.

Yhteistyö nurmen kasvattajan kanssa on sujunut erinomaisen hyvin ja stadionille on saapumassa laadukas, hyvän viherpeiton omaava nurmikko.

Helsingin Olympiastadionille siirretään uudistustöiden jälkeen aito, kotimainen nurmikko. – Tämä on samettia, sanoo kenttämestari.

Saila Innanen, Berner Oy:n GreenCare -nurmikoiden asiantuntijan mukaan Olympiastadionin nurmikko siirretään suuremmissa rullissa kuin pihanurmikot.

– Suurempien rullien asentaminen on nopeampaa, kun kyseessä on suuri pinta-ala. Nopea asennus on tärkeää, jotta nurmikko ei vaurioidu hapen ja kosteuden puutteesta.  Suuremmista paloista asennettavassa nurmikossa on myös vähemmän saumakohtia, joiden pitää kasvaa yhteen, ennen kuin kenttää voi käyttää.

Yhteistyössä: GreenCare