Nurmikon hoito syksyllä

GreenCarella on tuotteet suurille ja pienille nurmikoille! Helsingin Olympiastadionilla on GreenCaren siemenillä kylvetty aito nurmikenttä, jolla pelataan maailmanluokan jalkapalloa. Loppukesällä nurmikot valmistetaan talvea varten ja ladataan kasvuvoimaa ensi keväälle. Lue kotinurmikon parhaat vinkit.

Syksyllä nurmikko autetaan talvilepoon ja samalla ladataan kasvuvoimaa ensi kesää varten. Nurmikon hoito syksyllä koostuu kolmesta selkeästä toimenpiteestä: Kalkitse, Leikkaa ja Lannoita.

Olympiastadionin vihreä nurmikenttä on kotimainen GreenCare nurmikko.
Olypiastadionilla kasvaa aito kotimainen GreenCare nurmikko.
Kuva: Wellu Hämäläinen

Kalkitse nurmikko

Kalkita voit milloin vain. Kasvualustan kunto kohenee kalkitsemalla ja syyskalkitus vaikuttaa vahvistavasti ensi kevääseen asti, koska nurmikko pääsee hyödyntämään ravinteita heti sulamisen jälkeen. Rakeinen Nurmikkokalkki vähentää maan happamuutta ja parantaa mururakennetta.

Rakeinen Nurmikkokalkki

Rakeinen Nurmikkokalkki

Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Vähentää nurmikon sammaloitumista, kun käytät yhdessä Nurmikon…

Nurmikon leikkaaminen: syksy

Nurmikko kasvaa päivän valoisuuden perusteella ja kasvu vähenee luonnollisesti päivän lyhetessä. Elokuussa nurmikko leikataan ruohonleikkurilla vielä 4 cm mittaiseksi, mutta syyskuussa puolivälissä terän saa säätää hieman ylemmäs, jolloin nurmikko jää pidemmäksi.

Nurmikko alkaa päivän lyhetessä varastoida yhteyttämistuotteita juuristoon ja jos näkyvä osa eli korsi on hyvin lyhyt, siitä ei jää lehtivihreää juuriin siirrettäväksi. Hiukan pidempi nurmikko (6-8 cm) talvehtii paremmin kuin aivan lyhyt. Huolla ruohonleikkuri syksyllä ja tarkista myös terien kunto. Tylsä terä repii nurmikkoa, jolloin leikkausraja ruskettuu ikävästi.

Osan puiden putoavista lehdistä voit jättää nurmikolle tai silputa ruoholeikkurilla ravinteiksi. Joidenkin puiden lehdet kannattaa viedä pois: esimerkiksi tammen, siipipähkinän ja vaahteran lehdet voivat muodostaa paksun peiton nurmikon päälle. Sen alla nurmikko ei saa ilmaa ja se voi tukahtua ja sienitaudit lisääntyä.

Nurmikon Kevät & Kesä Plus ™ lannoite hoitaa ja suojaa syksyyn asti

Uusimman tiedon mukaan nurmikkoa lannoitetaan syksyllä, mutta maltillisesti. Nurmikko poikkeaa muista monivuotisista puutarhakasveista: se kasvaa vihreänä lumen tuloon asti. Sen vuoksi nurmikko tarvitsee syksylläkin hieman typpeä ja tasapainoisesti muitakin ravinteita.

Nurmikon Kevät & Kesä PLUS™ nurmikkolannoite

Nurmikon Kevät & Kesä PLUS™ nurmikkolannoite

Nurmikon Kevät & Kesä PLUS nurmikkolannoite tekee nurmikostasi kauniimman ja vihreämmän. Sen luonnollinen koostumus hoitaa sekä nurmikkoa että kasvualustaa….

Puolita Nurmikon Kevät&Kesä Plussan annos annos syksyllä. Puolikkaan annoksen ravinteet riittävät pitämään nurmikon vihreänä ja samalla edistävät talveen valmistautumista. Lannoiterakeet voi sirotella sellaisenaan kuivalle nurmikolle. Kastelu hoidon jälkeen parantaa lopputulosta, mutta syksy on kostea vuodenaika, joten useimmiten sade hoitaa kastelun putarhurin puolesta.

Valkoinen koira kävelee hyvin hoidetulla nurmikolla.
GreenCare tuotteilla hoidettu nurmikko on heti käyttövalmis.

Paras lopputulos nurmikolle saadaan, kun lannoitat kerran kuussa keväästä syksyyn asti. Loppukesällä annos on puolet alkukesän annoksesta. Kätevät pienet rakeet on helppo levittää nurmelle joko käsin tai työnnettävällä levitinlaitteella. Kaikki GreenCaren lannoitteet ovat turvallisia lapsille ja lemmikeille. Nurmikko on heti käyttövalmis.