Nurmikon hoito syksyllä

Syksyllä nurmikko autetaan talvilepoon ja samalla ladataan kasvuvoimaa ensi kesää varten kolmella toimenpiteellä: Kalkitse, Leikkaa ja Lannoita.

Kalkitse nurmikko

Kalkita voit milloin vain. Kasvualustan kunto kohenee kalkitsemalla ja syyskalkitus vaikuttaa vahvistavasti ensi kevääseen asti, koska nurmikko pääsee hyödyntämään ravinteita heti sulamisen jälkeen. Rakeinen Nurmikkokalkki vähentää maan happamuutta ja parantaa mururakennetta.

Nurmikon syysleikkuu

Nurmikko kasvaa päivän valoisuuden perusteella ja sen kasvu vähenee päivän lyhetessä. Elokuussa nurmikko pidetään vielä 4 cm mittaisena, mutta syyskuussa puolivälissä terän saa säätää hieman ylemmäs. Nurmikko alkaa päivän lyhetessä varastoida yhteyttämistuotteita juuristoon ja lyhyestä korresta ei jää lehtivihreää juuriin siirrettäväksi. Hiukan pidempi nurmikko (6-8 cm) talvehtii paremmin kuin aivan lyhyt. Huolla ruohonleikkuri syksyllä ja tarkista myös terien kunto. Tylsä terä repii nurmikkoa, jolloin leikkausraja ruskettuu ikävästi.

Osan puiden putoavista lehdistä voit jättää nurmikolle tai silputa ruoholeikkurilla ravinteiksi. Joidenkin puiden lehdet kannattaa viedä pois: esimerkiksi tammen, siipipähkinän ja vaahteran lehdet muodostavan peiton, jonka alla nurmikko voi tukahtua ja sienitaudit lisääntyä.

Nurmikon Kevät & Kesä Plus ™ hoitaa ja suojaa myös syksyllä

Uusimman tiedon mukaan nurmikkoa lannoitetaan syksyllä, mutta maltillisesti. Nurmikko poikkeaa muista monivuotisista puutarhakasveista: nurmikko tarvitsee syksylläkin hieman typpeä ja tasapainoisesti muitakin ravinteita.

Puolita Nurmikon Kevät&Kesä Plussan annos annos syksyllä. Puolikkaan annoksen ravinteet riittävät pitämään nurmikon vihreänä ja samalla edistävät talveen valmistautumista. Kätevät pienet rakeet on helppo levittää nurmelle.