Orvokki on unelmakukka

Orvokit ovat innokkaan puutarhurin unelmakukkia. Ne kestävät jopa hallaa ja siksi ne voi istuttaa jo aikaisin keväällä. Asiantuntijan vinkeillä orvokit kukkivat koko kesän.

Kukkivatko sinun orvokkisi koko kesän? Orvokit ovat oikeasti vahvoja, kauniita ja värikkäitä. Ne sopivat monenlaisiin astioihin: kokeile koreja, ruukkuja tai vaikka peltiastioita. Yhdistele rohkeasti värejä ja hoida niitä pikkuisen, jotta ne kukoistavat.

siniset ja vaaleanpunaiset orvokit

Orvokki on unelmakukka, mutta tarvitsee hiukan apua kesän mittaan. Istuta orvokit isoihin astioihin tai ruukkuihin, koska silloin multa ei kuivu niin helposti. 

Orvokin ihanteellinen kasvualusta

Grobiootti Kesäkukkamulta on erittäin hyvä kasvualusta orvokeille ja muillekin kesäkukille. Sen hyötymikrobit nopeuttavat kasvua ja suojaavat kesäkukkiasi taudinaiheuttajilta. Kastelukiteet tasaavat kosteutta, jos et pääse kastelemaan  viikonloppuna. Kastelukiteet ovat orgaanisia pikku rakeita ja toimivat kesän ajan.

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Kesäkukkamulta on erikoismulta kesäkukille. Sisältää muovittomia kastelukiteitä. Hyötymikrobit parantavat juuriston vastustuskykyä ja edistävät kasvien…

sinisten ja lilojen orvokkien istuttaminen vinkkikuva
Orvokki on unelmakukka saviruukussa tai korissa.

Millaista hoitoa orvokki tarvitsee?

Nypi vanhentuneet kukat ja niiden varret sekä siemenkodat vaikka päivittäin pois. Pitkäksi venähtäneen kasvuston voi uudistaa leikkaamalla sen reippaasti lyhyeksi.

Ylikasvaneet orvokit voi sitoa tai leikata
Ylikasvaneet, pitkiksi venyneet orvokit voi sitoa, jos niissä on kukkia. Tavallisesti venähtäneissä varsissa on kuitenkin vain siemenkotia. Silloin orvokki ei jaksa kukkia. Leikkaa orvokit alas: kaikki nuput ja kukkavarret pois, mutta jätä aina varsien alaosaan lehtiä,. 2-3 viikon päästä orvokit alkavat taas kukkia. Jatkossa nypi kuihtuneet kukat ja siemenkodat pois vaikka joka päivä. Koska annoittaminen auttaa orvokkeja kukkimaan, anna Puutarhan Kesää kastelun yhteydessä.

Orvokki arvostaa kohtuutta

Se toivoo runsasta kastelua ja tasapainoista lannoitusta. Orvokki ei kuitenkaan ole vesikasvi ja juuret haluavat myös hengitellä mullassa, joten vältä jatkuvaa märkyyttä. Lisäksi orvokki viihtyy aurinkoisella paikalla, mutta paahteesta se ei pidä. 

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Pieni lusikallinen 10 litran vesikannuun riittää! Puutarhan Kesä on riittoisa ja tasapainoitettu kastelulannoite. Kastele sillä ainakin kerran viikossa kesäkukkia ja…

Ravitseminen sekä vanhojen kukintojen nyppiminen pitää orvokit terveinä, rehevinä ja kukkivina koko kesän. Sekoita jokaisella kastelukerralla yksi (1) tl Puutarhan Kesä –kastelulannoitetta/ 10 litraan vettä. Iso puutarhakannu vetää noin 8-10 litraa. Yksi teelusikallinen aitoa vaaleanpunaista jauhetta riittää todella pitkälle: 1 kg purkista tulee 2 tuhatta litraa tasapainoisesti lannoitettua kasteluvettä, joka sopii kaikille ulko- ja sisäkasveille. Kannattaa hankkia aitoa ja alkuperäistä, eikö vaan.

Puutarhan Kesä- kastelulannoite sopii syötäville kasveille yhtä hyvin kuin kesäkukille.

Orvokki on kaunis kakunkoriste

Orvokki on syötävä koriste. Käytä orvokinkukkia pitkin kesää salaatin, kakun tai jälkiruokien koristeluun. Jos käytät Puutarhan Kesä -kastelulannoitetta, kukat ovat syötäviä.

GreenCaren puutarhuri