Mistä aloitan keväällä puutarhan hoitamisen?

Neljä vinkkiä onnistumiseen: Keväällä kannattaa panostaa muutamiin asioihin, kuten kalkitsemiseen ja kevätlannoitukseen, nurmikon kunnon tarkistamiseen ja hyvään multaan. Lue vastaukset puutarhan keväthuoltoon.

Neljä vinkkiä onnistumiseen

Lumen sulaessa puutarhassa kannattaa tehdä muutamia helppoja asioita.

Sydänkesällä voi sitten aamulla hiipiä kahvikupin kanssa kuuntelemaan ja katselemaan puutarhan ihmeitä.

Mistä aloittaisin? GreenCaren asiantuntijan Jussi Petäjän vinkeillä saat puutarhasi kukoistamaan. Keväällä kannattaa panostaa muutamiin asioihin, kuten kalkitsemiseen ja kevätlannoitukseen, nurmikon kunnon tarkistamiseen ja hyvään multaan. Tässä yleisimpiä puutarhakysymyksiä, joihin Jussi on vastannut.

Miksi pitää kalkita?

Monet puutarhakasvimme tulevat paikoista, joissa maa ei ole yhtä hapanta kuin meillä. Vähennä maan happamuutta kalkilla ja huomaat, että kasvu rehevöityy. – Ensin kalkki ja sitten lannoite, sanoo Jussi. Säännöllinen kalkitus pitää myös sammaleen poissa nurmikolta ja vilkastuttaa hyödyllisten mikrobien toimintaa. Levitä kalkkia lumen päälle, siitä se imeytyy sukkelasti. Onpa sitten tehty valmiiksi lannoitusta odottamaan.

Onko rakeisella ja hienolla kalkilla eroa?

  • Kalkkia käyttämällä vahvistat kalkkia tarvitsevia puutarhakasveja. Havut, rodot ja mustikat ja tuijat eivät tarvitse kalkkia ennen lannoitusta, mutta tarkista, että niillä on riittävästi hyvää multaa juurien peittona, muistuttaa Jussi.
  • Rakeinen kalkki on siistimpi ja helpompi levittää suurille alueille, kuten nurmikolle, ja se jakautuu myös tasaisemmin. Hienon kalkin taas voi sekoittaa multaan kukkapenkkiin tai pensaiden juureen, sanoo Jussi.
Rakeinen Nurmikkokalkki
Tyytyväisyystakuu

Rakeinen Nurmikkokalkki

Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Vähentää nurmikon sammaloitumista, kun käytät yhdessä Nurmikon…

Lannoite on kasvien ruokaa – miten valitset oikean lannoitteen?

Useimmat puutarhakasvit, puut ja pensaat, tarvitsevat kalkkia voidakseen hyödyntää ravinteet kunnolla. Eli ensin kalkilla hyvä pohja, sitten ravinteet, sanoo Jussi.

Suomalainen kasvukausi on lyhyt ja kasvit tarvitsevat lisävauhtia. Lannoitus on kasveillekuin ruoka ja vitamiinit ihmiselle, se antaa voimaa kasvaa ja kukoistaa. Paras aika kevätlannoitukselle on huhtikuusta kesäkuuhun, jolloin maassa on luonnostaan kosteutta ja lannoite liukenee nopeasti kasvien käyttöön. – Jos lannoitat vain kerran kasvukauden aikana, tee se keväällä, vakuuttaa Jussi.

Puutarhan KEVÄT nopeasti imeytyvä luomulannoite

Puutarhan KEVÄT nopeasti imeytyvä luomulannoite

Suomen suosituin kevätlannoite nyt LUOMUna! Uudet pakkauskoot myös pienille pihoille. Uutuusluomulannoite on hajuton ja imeytyy nopeasti. Sopii kaikille…

Puutarhan KEVÄT™ -lannoite

Puutarhan KEVÄT™ -lannoite

Suomen suosituin lannoite kaikille pihan ja puutarhan kasveille. Se auttaa kasveja voimaan hyvin ja kukoistamaan Suomen vaihtelevissa oloissa. Hajuton, erittäin riittoisa…

Apua! Mitä eroa on täys-, luomu- ja kastelulannoitteella?

Täyslannoitteella eli mineraaleja sisältävällä lannoitteella saat nopean vaikutuksen ja tehon. Täyslannoitteella käynnistät kevään kasvun nopeimmin. Ensimmäiseen lannoitukseen keväällä on paras GreenCare Puutarhan Kevät tai uusi Puutarhan Kevät Luomu. Ne ovat tasapainoisia, riittoisia ja turvallisia täyslannoitteita kaikille puutarhan kasveille

Puutarhan Kevät 5 kg pakki kukkien keskellä

Luomulannoite on peräisin kasveista tai eläimistä. Ne sisältävät kaikki kasvien tarvitsemat pääravinteet, mutta kivennäislannoitteisiin verrattuna vaikuttavat hitaammin. Luomulannoitteita suositaan usein syötävien kasvien kasvatuksessa. GreenCaren Maatilan Aito -sarjan Kananvoimarakeet kerätään kotimaisista luomukanaloista ja Hevosvoimaa tuottavien heppojen hyvinvointia auditoidaan säännöllisesti. – Käytä hyvällä omallatunnolla, hymyilee Jussi.

Maatilan Aito Kananvoima kotimainen luomulannoite

Maatilan Aito Kananvoima kotimainen luomulannoite

Aidosti luonnonmukainen kanankakka! Maatilan Aito Kananvoima on markkinoiden ainoa luomukanalan kanankakka. Suomalaisten hyvinvointitarkastettujen ja ulkoilevien…

Nestemäinen kastelulannoite on vaikutukseltaan kaikkein nopein ja kasvi pystyy hyödyntämään ravinteet saman tien. Kastelulannoitetta käytetään kasvukauden aikana. Aito vaaleanpunainen kastelulannoite, GreenCare Puutarhan Kesä on klassikko. Sillä saa upeat kesäkukat ja mahtavat tomaatit ja mansikat. – Veteen sekoitettava vaaleanpunainen jauhe on todella riittoisa lannoite, sanoo Jussi.

Tomaatti ja chiliravinne kastelulannoite
Puutarhan Kesä kastelulannoitesarjan uusi Tomaatti- ja chililannoite sopii runsaasti ravinteita tarvitsevalle tomaatille vaikka joka kasteluun satoaikana.

Hoida nurmikko kuntoon

Nurmikkoni näyttää oudolta talven jälkeen, miten korjaan sen?

Nurmikon hoitaminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa kuin nyt: GreenCare tarjoaa 100% Tyytyväisyystakuun kaikille nurmikkotuotteilleen. Hyvinvoiva nurmikko kestää lasten leikit ja kesän juhlat. Rikkakasvit ja sammal pysyvät pois nurmikolta, kun nurmikkoa kalkitaan ja lannoitetaan kesällä. Ravinteiden puute on yksi tärkeimmistä syistä nurmikon huonoon kuntoon ja siihen auttaa säännöllinen lannoitus kasvukaudella. Hoida nurmikko helposti kuntoon näillä vinkeillä.

Tee tänä keväänä pieni luontoteko ja kylvä nurmikonsiementen kanssa Pörriäisen kukkaseosta. Siemenistä kasvaa pieniä kukkia, joita voi huoletta leikata nurmikon kanssa. Matalat kukat nurmikon seassa lisäävät puutarhan monimuotoisuutta ja tarjoavat pörriäisille tärkeää mettä koko kesän.

Nurmikon Sammal Pois™ -lannoite
Tyytyväisyystakuu

Nurmikon Sammal Pois™ -lannoite

Tehokas koostumus auttaa nurmikon voittoon sammaleesta nopeasti, nurmikkoa hoitaen. Pienet rakeet on helppo levittää tasaisesti ja nurmikkoa voi käyttää tavalliseen…

Nurmikon Pikakunnostusseos
Tyytyväisyystakuu

Nurmikon Pikakunnostusseos

Nopeasti nurmikko kuntoon. Kunnostaa vanhan ja harvan nurmikon tiheäksi ja elinvoimaiseksi. Kasvua edistävä pinnoite sisältää kostutusainetta, merilevää ja juurten…

Olonurmikko™ -siemenseos
Tyytyväisyystakuu

Olonurmikko™ -siemenseos

Upea ja helppohoitoinen nurmikko. Kestää hyvin kuivuutta ja kohtalaisen hyvin myös lasten pelejä ja leikkejä.

Mitä multapussissa on?

Hyvälaatuinen multa on valmiiksi kalkittua ja sisältää kasveille tärkeitä ravinteita noin kuukaudeksi. Hyvä multa valmistetaan tarkalla reseptillä, jotta se sisältää kaikki kasvin tarvitsemat raaka-aineet oikeassa suhteessa. Taimimulta on hienompaa ja suojaa pikkuisia juuria kasvun alkuvaiheessa, puutarhamulta on valmiiksi kalkittu vahva pohja kukka- tai vihannespenkille.

Grobiootti™ Taimimulta Luomu

Grobiootti™ Taimimulta Luomu

Luonnonmukainen multa kylvöihin ja taimien esikasvatukseen. Sisältää luonnollisia Grobiootti™-hyötymikrobeja, jotka suojaavat pienten taimien juuria ja antavat…

Puutarhamulta

Puutarhamulta

Korkealaatuinen ja kestävä multa kaikille puutarhan kasveille.

Kesäkukkamulta parantaa kesäkukkien kasvua, Tuijamulta on valmista aidan taimien istuttukseen ja Yrttimullassa kasvavat puhtaat yrtit grillipaikan vieressä laatikossa.

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Grobiootti™ Kesäkukkamulta

Kesäkukkamulta on erikoismulta kesäkukille. Sisältää muovittomia kastelukiteitä. Hyötymikrobit parantavat juuriston vastustuskykyä ja edistävät kasvien…

Tuijamulta

Tuijamulta

Erikoismulta tuijien hoitoon. Helpottaa tuija-aitojen hoitoa, kasvattaa tasaisesti ja antaa tuijille tasaisen vihreän värin. Sopii myös ruukkuistutuksiin.

Puolet kasvista on maan alla vaikket sitä näekään. Juurilla on merkitystä. Vertaile multia ja valitse sopivat omaan puutarhaasi. Kun pohja on kunnossa, puutarhasi kukoistaa koko kesän.