Tee kivenkolon kasvimaa multasäkillä!

Kesäruuan mausteet istutat kätevästi vaikka kivenkoloon! Laita pohjalle kasvualustaksi 50 litran Kasvumaa luomumultasäkki tai Kalkittua ja lannoitettua Puutarhamultaa, niissä multa ja kasvit pysyvät hyvin aloillaan. Istuta viilloista yrtit ja piilota säkki katseelta luonnollisella katemateriaalilla.

Valitse valoisa paikka säkkipuutarhallesi. Kierrä kuitenkin kaikkein paahteisin kivenkolo välttyäksesi jatkuvalta kastelulta. Upota tuoreet, tuoksuvat yrtit vesisoikkoon ennen istuttamista. Keskikesän istutuksiin kannattaa etsiä isokokoisia taimia, koska kasvukaudesta on jo kulunut lähes puolet. GreenCare Kalkittu ja lannoitettu Puutarhamulta tai GreenCare luomu Grobiootti Kasvumaasäkki sopii erinomaisesti kasvualustaksi tuottamaan puhtaita yrttejä keittiöösi. Kaiken muun hyvän lisäksi Kasvumaasäkissä on Grobiootteja eli hyötymikrobeja, joilla saat jopa 25% isomman sadon!

Leikkaa saksilla ristiviillot säkin yläpintaan yrttien istutuskoloiksi. Rei’itä myös säkin sivuja ja pohjaa, jotta ylimääräinen kasteluvesi tai sadevesi pääsee valumaan pois. Istuta yrtit ja vaikkapa kesäkurpitsan taimi riittävän syvälle multaan niin syvälle, ettei juuripaakun reuna pääse kuivahtamaan.

Kun kasvit on istutettu, voit kattaa säkin pinnan maisemaan sopivaksi. Puutarhakate, kaislasilppu, männynkävyt ja sammal sopivat mainiosti tähän tehtävään. Kastele kivenkolon kasvimaata säännöllisesti ja aloita GreenCare Puutarhan Kesä -kastelulannoitteen käyttö parin viikon juurtumisen jälkeen antamaan lisäravintoa kasteluveden mukana. Jos säkissä on pieniä yrttejä, ravinteet riittävät pidempään. Tomaatit ja kurpitsat haluavat runsaammin ravinteita juurtumisen jälkeen jaksaakseen tuottaa hyvän sadon.