Terveisiä kevätmessuilta!

Tervehdys,

messukeskuksen käytävillä oli mukava nähdä väenpaljoutta ja puutarha-alan uusia trendejä. Käytävät olivat täynnä keväistä innostusta mökki -ja puutarhahankintoja sekä uutisia kohtaan. Keväiset värit näkyivät esittelyalueilla ja näytteilleasettajat olivat panostaneet esittelypuitteisiin. Uusia ideoita ja ratkaisuja on esillä monella alueella; Käytävien yhteyteen on messukeskus yhdessä näytteilleasettajien kanssa rakentanut viihtyisiä rentoutumisalueita missä on esillä näyttäviä istutuksia, trendikkäitä puutarhakalusteita ja nykyaikaisia alla -ja mökkiratkaisuja.

Parvekeviljely, kasvava hyötykasviviljely on hyvin esillä messuilla ja tämä jatkaa suosion ”aallonharjalla” – oli monenlaisia ruukku -ja istutustoteutuksia parvekeviljelyn tarpeisiin. Haastattelin paikan päällä Puutarhanikkarit yrittäjää Katja Nikkaria ja kysyin yksivuotisista kukkatrendeistä: parvekkeille ja pihoille,  klassisuus on tällä hetkellä suosiossa. Pelargoniat monessa muodossa ja värikkäät daaliat jatkavat vannoutunutta suosiotaan. Maailmanlaajuinen oluita kohtaan lisääntynyt suosio on lisännyt humalakasvin menekkiä. Uskotaankin, että humala tulee olemaan yksi taimitarhojen hyöty -ja koristekasvisuosikeista tulevana kesäsesonkina.

Keväinen toteutus kevätmessuilta

Kodin laajeneminen pihalle on näyttävästi esillä messuilla, jos on mietinnässä hankkia uudenlaista terassia, istutusta, vesielementtiä tai vaikkapa puutarhakalustetta on hyvä ratkaisu lähteä käymään kuluvana viikonloppuna messukeskuksessa. On mukava nähdä, että innostus ”kesähuonetta” tai terassia kohtaan on aktiivista, mikä on sen mukavampaa, kun nauttia kotona tai vapaa-ajan asunnolla Suomen suvesta puutarhan tuoksuessa ympärillä. 

Kannattaa käydä tutustumassa Hyötykasviyhdistyksen ajankohtaiselle sivustolle. Lisätietoja hyötykasveista löytyy Puutarhanikkareiden kattavalta sivustolta, josta voit ostaa myös hyötykasveja.