Takaisin tuotteisiin

Pörriäisen kukkaseos: kukan siemenet puolivarjoiselle nurmikolle

Tyytyväisyystakuu
Takaisin tuotteisiin

Pörriäisen kukkaseos: kukan siemenet puolivarjoiselle nurmikolle

Pörriäisen matala kukkaseos puolivarjoiselle nurmikolle. Kukkii koko kesän ja palauttaa monimuotoisuutta puutarhaan. Nyt alkaa nurmikon uusi aika!

20 g pussi kukansiemeniä riittää 20 m2 kokoiselle alueelle. Pörriäisten kukkanurmikon voi aluksi perustaa pienellekin alueelle, vaikka nurmikko pihassa on suuri. Kukat leviävät vähitellen itsekseen nurmikolle, jollei tilaa ole rajattu.

syvyys:
pituus:
leveys:

Menekki:

Pakkauskoko

20g tai 50g pussi

Pelastetaan pörriäiset! Tee pieni luontoteko omalla pihalla, samalla palautat monimuotoisuutta puutarhaan. Pörriäisen kukkasiemenseos puolivarjoiselle nurmikolle sisältää pölyttäjille tärkeiden kukkien siemeniä nurmikolle. Teemme yhteistyötä Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) kanssa ympäristön monimuotoisuuden tukemiseksi.

Kotinurmikkosi kukkii koko kesän matalin sini-violetein ja valkoisin kukin. Voit huoletta ajaa kukkivaa nurmikkoa ruohonleikkurilla, kukat uusiutuvat nopeasti. Siisti matala ja kukkiva nurmikkosi tarjoaa pölyttäjille ruokaa alkukesästä lähtien jo toisena vuonna. Katso kylvöohjeet alta.

Ominaisuudet

Puolivarjoisessa, kosteutta pidättävässä kasvupaikassa viihtyvien pölyttäjäystävällisten kukkien siemeniä. Siemenseos sisältää niittyhumalaa, kevätesikkoa, sarviorvokkia, valkoapilaa sekä tuoksupielusta.
Yksivuotiset kukat kukkivat ensimmäisenä kesänä, pääosa toisena kesänä. Kosteuden säilyminen on tärkeää! Jatka kastelua
erityisesti poutakausina. Kukat levittäytyvät laajemmalle siementen ja rönsyjen avulla.

Pakkauskoko

20g tai 50g pussi

Tuoteturvallisuus

Siemenpussi on valmistettu raaka-aineita kierrättäen (20% tomaattikuitua). Kierrätetään muovina.

Käyttö

Kylvö valmiiseen nurmikkoon
Leikkaa nurmikko ja haravoi maan pinta hyvin rikki, jotta siemenet saavat maakosketuksen. Lisää multaa, tiivistä esimerkiksi tallaamalla ja kastele. Kylvä siemenet ja tiivistä kevyesti uudelleen tasapohjaisilla jalkineilla. Pidä nurmikko matalana, jotta kukille jää kasvutilaa. HUOLEHDI KASTELUSTA USEAMMAN VIIKOM AJAN, JOTTA SIEMENET ITÄVÄT JA JUURTUVAT KUNNOLLA.

Kylvö uudelle nurmikolle
Kylvä nurmikonsiemenet ohjeen mukaan. Kastele ja kylvä kukansiemenet tiivistettyyn pohjaan. Tiivistä vielä kevyesti. HUOLEHDI KASTELUSTA!

Kylvöajankohta
Kylvetään ulos huhti-kesäkuussa
Voidaan myös esikasvattaa sisällä ja istuttaa taimet ulos nurmikolle kesällä!

Käyttökohteet

Puolivarjoisan alueen kukkasiemenseos sopii erityisesti puolivarjoisille ja kosteille alueille. Se kasvaa kauniisti myös puiden ja pensaiden alustoilla ja pihan reuna-alueilla ja kestää nurmikon leikkaamista. Kukat alkavat nopeasti kukkia uudelleen nurmikon leikkaamisen jälkeen. Ensimmäiset kukat näkyvät yleeensä vasta kylvöä seuraavana kesänä.

Riittoisuus

20 g/20 m2

Säilytys

Säilytä siemenet kuivassa ja viileässä.
Jos siemenet säilytetään kosteassa varastossa tai ne kastuvat, itävyys huononee. Oikein varastoituna siementen itävyys säilyy hyvänä vuosia. Säilytä linnuilta ja hiiriltä suojassa.

Niittyhumala/Prunella vulgaris 8 %
Kevätesikko/Primula mix 2,5 %
Sarviorvokki/Viola cornuta 7,5 %
Valkoapila/Trifolium repens ’Rivendel’ 55 %
Tuoksupielus/Lobularia maritima 27 %

GreenCare -tuotteiden myyntipisteet näkyvät tuotteen sivulta automaattisella hakutoiminnolla (Google-haku) Hae tuotetta verkosta (Google)