Takaisin tuotteisiin

Pörriäisen kukkaseos: kukan siemenet aurinkoiselle nurmikolle

Tyytyväisyystakuu
OSTA HETI
Takaisin tuotteisiin

Pörriäisen kukkaseos: kukan siemenet aurinkoiselle nurmikolle

Pörriäisen kukkaseos aurinkoiselle nurmikolle. Kylvä kukkiva nurmikko puutarhaasi! Se kukkii koko kesän ja tarjoaa pölyttäjille ruokaa.

Riittoisuus on 1 g per m2, joten 1 pussi riittää 20 m2. Voit myös kylvää pienemmän määrän ja antaa pölyttäjäkasvien levitä itsestään seuraavina vuosina.

syvyys:
pituus:
leveys:

Menekki:

Pakkauskoko

20 g, 50g, pussi

Haluatko kukkivan nurmikon? Tee luontoteko ja kylvä omalle nurmikollesi kukansiemeniä, joista kasvaa pölyttäjille mettä tarjoavia pieniä kukkia. Samalla palautat luontaista monimuotoisuutta puutarhaan. Teemme yhteistyötä Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) kanssa ympäristön monimuotoisuuden tukemiseksi.

Pörriäisen kukkasiemenseos aurinkoiselle nurmikolle sisältää pölyttäjille tärkeiden kukkien siemeniä, jotka kasvavat nurmikon seassa, runa-alueilla, pensaiden tai puiden juurilla kuivissa oloissa, joissa nurmikko ei voi hyvin ja jotka on vaikea hoitaa.

Nyt on uuden nurmikon aika! Kotinurmikkosi kukkii koko kesän matalin punertavin ja valkoisin kukin.

Ominaisuudet

Aurinkoisen nurmikon siemenseoksessa on viisi kaunista lajiketta: ketoneilikka, kaunokainen, valkoapila, tuoksupielus ja ajuruoho. Niiden kasvutapa on matala ja ne kestävät hyvin aurinkoa. Kukkaseoksen yksivuotiset kukat kukkivat ensimmäisenä kesänä, pääosa vasta toisena kesänä. Kosteuden säilyminen on onnistumisen edellytys. Kastelua on hyvä jatkaa erityisesti poutakausina. Huomioi, että kukat levittäytyvät laajemmalle sekä siementen, että rönsyjen avulla. Kukinnan jälkeen alue voidaan leikata.

ketoneilikka Dianthus deltoides
kaunokainen Bellis perennis mix
valkoapila Trifolium repens
tuoksupielus Lobularia maritima, yksivuotinen
ajuruoho Thymus mix

Pakkauskoko

20 g, 50g, pussi

Tuoteturvallisuus

Siemenpussi on valmistettu raaka-aineita kierrättäen (20% tomaattikuitua). Kierrätetään muovina.

Käyttö

Vanhalle nurmikolle kylväminen
Leikkaa nurmikko ja haravoi maan pinta hyvin rikki. Lisää multaa, tiivistä esim. tallaamalla ja kastele. Kylvä siemenet ja tiivistä kevyesti. Tiivistäminen on tärkeää sen vuoksi, että siementen pääsevät kosketukseen maanpinnan kanssa. Silloin ne voivat juurtua kunnolla.
Pidä nurmikko matalana, jotta kukille jää kasvutilaa. HUOLEHDI KASTELUSTA USEAMMAN VIIKOM AJAN, JOTTA SIEMENET ITÄVÄT JA JUURTUVAT KUNNOLLA.

Uudelle, perustettavalle nurmikolle kylväminen
Kylvä nurmikonsiemenet ohjeen mukaan. Kastele ja kylvä kukansiemenet tiivistettyyn pohjaan. Tiivistä vielä kevyesti. HUOLEHDI KASTELUSTA!

Kylvöaika
Kylvetään ulos huhti-kesäkuussa.
Voidaan myös esikasvattaa sisällä ja istuttaa taimet ulos nurmikolle kesällä!

Käyttökohteet

Aurinkoisille ja kuiville alueille tarjoamaan pölyttäjille ravintoa koko kesän ajan.
Myös puiden ja pensaiden alustoille aurinkoisiin paikkoihin sekä kivikkoisille alueille. Jos kylvöalue on puolivarjoinen, tutustu myös toiseen kukkasiemenseokseemme, Pörriäisen kukkaseos puolivarjoisille pihoille.

Riittoisuus

Riittoisuus: 20 g/20 m2

Säilytys

Säilytä siemenet kuivassa ja viileässä.
Jos siemenet säilytetään kosteassa varastossa tai ne kastuvat, itävyys huononee. Oikein varastoituna siementen itävyys säilyy hyvänä vuosia. Säilytä linnuilta ja hiiriltä suojassa.

Ketoneilikka/Dianthus deltoides 37 %
Kaunokainen/Bellis perennis mix 8 %
Valkoapila/Trifolium repens ’Rivendel’ 30 %
Tuoksupielus/Lobularia maritima 20 %
Ajuruoho/Thymus mix 5 %

GreenCare -tuotteiden myyntipisteet näkyvät tuotteen sivulta automaattisella hakutoiminnolla (Google-haku) Hae tuotetta verkosta (Google)