Luonnon monimuotoisuus pintaa syvemmältä

GreenCaren kotimainen tuotekehitys haluaa vahvistaa luonnon monimuotoisuutta kotipihalla muun muassa kehittämällä tuotteita pölyttäjien hyvinvointiin.

GreenCaren Pörriäisen kukkaseos on hyvä esimerkki siitä, miten GreenCaren kotimainen tuotekehitys pyrkii vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta kotipihalla. Pörriäisen Kukkaseos on uudenlainen nurmikon ja reuna-alueiden monimuotoisuutta lisäävä kukkasiemenseos.

Kukkalajit on valittu niin, että nurmikolla on koko kesän pieniä kukkia, jotka lisäävät perhosten, kimalaisten, kukkakärpästen ja muiden pölyttäjien hyvinvointia. Nurmikon leikkaaminen ei haittaa näitä matalia kukkia. Yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa kotimainen GreenCare pyrkii jatkuvasti helpottamaan pölyttäjien ahdinkoa ja lisäämään puutarhojen monimuotoisuutta.

Emmekä pidä huolta vain pörriäisistä ja perhosista, vaikka tärkeitä ovatkin. Olemme huolissamme myös maanpinnan alla olevaan pieneläinten monimuotoisuudesta. Siksi olemme lisänneet valikoimiimme tuotteita, joiden valmistaminen perustuu kompostointiin. Hidas valmistus kompostoimalla tuo multaan runsaasti hyvää. Kompostoitu multa on elävä, kuten mullan kuuluukin. Lukuisalla joukolla erilaisia matoja ja mikrobeja on kaikilla oma tehtävänsä. Kaiken hyvän lisäksi ne auttavat kasveja kasvamaan.