Kierrätettävät GreenCare -pakkaukset

GreenCare -pakkausmuovi ei ole roska: GreenCaren pakkauksissa on kierrätysmuovia vähintään 50%..

GreenCare panostaa kierrätysmuovin käyttämiseen pakkausten valmistuksessa. Haluamme rohkaista kuluttajia toimittamaan pakkausmuovit muovinkeräyspisteisiin. Muovinkeräyksen avulla pakkausmateriaali saadaan uusiokäyttöön ja sama pussi voi kiertää erilaisina pakkauksina useita kertoja.
Kaikki GreenCare-pakkaukset, sangot, purkit ja säkit ja pussit sopivat kierrätykseen eli ovat 100%:sti kierrätettäviä.

Puutarhalannoite- tai multasäkin onnistunut reitti tehtaalta kauppaan edellyttää, että säkki kestää jopa kymmeniä kiloja painoa sekä siirtelyä lavalta pinoon, kuluttajan kärryyn ja kotiin asti. Jotta pakkaus toimii pakkauslinjalla ja säilyy rikkoutumattomana koko matkan, se vaatii pakkaukselta useita ominaisuuksia. Muovipakkaus ei olekaan vain yksinkertaista muovia, vaan se sisältää useita kerroksia erilaisia raaka-aineita. Käytämme muovipakkausten valmistuksessa seosta, jossa on 50% kierrätysmateriaalia. Kierrätysmateriaali sijoitetaan kalvon sisäosiin, jotta sen epätasaisuuden aiheuttamat haasteet pysyvät hallinnassa. Kierrätysmateriaalien laatu ja kestävyys paranee koko ajan ja pystymme tulevaisuudessa käyttämään pakkausmuovin valmistuksessa yhä suuremman määrän kierrätettyä muovia. Säkkituotteisiimme käytettävät kalvot valmistetaan Suomessa ja niitä kehitetään yhdessä kalvovalmistajan kanssa.

Muovipurkit, jotka ovat kovempaa muovia, ovat kierrätyksessä kalvoja edellä. Niiden valmistaminen kokonaan kierrätysmuovista on helpompaa ja niiden kanssa olemmekin päässeet jo 100% kierrätysmateriaalin käyttöön.

Muovinkierrätyspisteitä on laajalti ympäri Suomen. Viedessäsi muovipakkausta kierrätyspisteelle, huuhtele lannoite- tai multapakkaus ja kaada huuhteluvesi kasvien hyödynnettäväksi. Puhtaammat pakkaukset pystytään paremmin hyödyntämään uudestaan. Hyvin likaiset muovit menevät energiakäyttöön. Kierrätyskeskuksessa eri muovilaadut erotellaan optisella lajittelijalla jonka jälkeen muovi pestään, silputaan ja valmistetaan uudelleen hyödynnettäviksi muovigranulaateiksi. Näin GreenCare-pakkausten muovi kiertää yhä uudelleen hyötykäytössä niin kauan kuin sinä haluat. Muovista tulee roska vasta kun se tipahtaa pois kierrätyksestä. Kierrätä sinäkin muovipakkaukset.