3 asiaa varastolannoituksesta, jotka sinun pitää tietää!

Varastolannoitus on ammattilaisten tapa varmistaa, että kesäkukat kukoistavan koko kauden ajan. Yksi lannoitus ruukun pohjalle riittää. Katso tästä helpot vinkit.

1. Salaojita yrtit Ruukkusoralla

Isoon ruukkuun mahtuu monta lempiyrttiä kukoistamaan kesäkukkien kanssa. Poista vanhasta kukkaruukusta kulunut ja viimevuotisista juurista täyttynyt multa ja vaihda se uuteen Grobioottimultaan. Laita ruukun pohjalle laitetaan salaojaksi Greencaren Ruukkusoraa, jotta kasvien juuret eivät seiso vedessä. Täytä ruukku GreenCare Kesäkukkamullalla. Kesäkasveille tarkoitettu erikoismulta on suunniteltu kesäkukkien viihtymiseen ja se sisältää kasvualustan kosteutta tasaavia kastelukiteitä. Kastellessa kosteus imeytyy koko kasvualustaan ja kiteet ylläpitävät kosteutta vaikka olisitkin muutaman päivän poissa. Kesäkukkamulta hoitaa kukkiasi sillä aikaa.

Kiteiden lisäksi Kesäkukkamullassa on mukana Grobiootteja eli hyötymikrobeja. Grobiootit toimivat yhdessä taimien juurten kanssa hakeutumalla kasvavien juurien suojaksi. Grobiootit toimivat yhteistyössä kesäkukkien kanssa helpottaen samalla kasvien ravinnonsaantia. Grobioottimultaa käyttämällä saat jopa 25% lisää kasvua!

2. Miten varastolannoitus tehdään?

Kesäkukkamullassa valmiina olevat ravinteet riittävät kukille ja yrteille noin kuukaudeksi. Ruukkuun voi laittaa valmiiksi taloudellista ja ekologista kiertotalouslannoitetta varastoon. GreenCaren Ympäristön Ystävä sopii hyvin varastolannoitteeksi, joka ravitsee kasvejasi koko kasvukauden ajan.

Varastolannoitus tarkoittaa, että ruukkuun on ripoteltu kerros lannoitetta melko syvälle, jopa 20-30 cm syvyyteen. Näin varmistat, että kasvit saavat lannoitteesta voimaa juurruttuaan ensin kunnolla. Varastolannoitus tehdään useimmiten silloin, kun taimi istutetaan uuteen ja suurempaan ruukkuun.

3. Jätä kasvulle tilaa

Yrtit ja kesäkukat asetellaan ruukkuun väljästi, jotta ne mahtuvat kasvattamaan sekä juuria että herkullista satoa. Kukkivat tarhatulikruunut hehkuvat oransseina vihreiden yrttien välissä. Salviat, oliiviyrtti sekä esimerkiksi tuoksumatara kestävät valoisalla paikalla, kunhan kastelusta huolehditaan. Alkukesällä istutetun yhdistelmän kukat viihtyvät ja yrtit kasvavat koko kesän puhtaasti kotikeittiön mausteiksi. Anna itsesi innostua uusista yrteistä!

Oliiviyrtin oksa
Oliiviyrtti on aromikas, havumainen yrtti, jota kannattaa kokeilla pastan sekaan ja leivän päälle höysteeksi. Tomaatin ja fetan kanssa se on aivan kotonaan, onhan se Välimeren alueelta peräisin.