5 asiaa pelargonin keväthoidosta!

1. Herätä pelargoni huhtikuun puolivälissä

Jos sinulla on kellarin nurkassa viime kesänä upeasti kukkinut pelargoni, nyt on hyvä aika valmistella se uuteen kukintaan. Perimätiedon mukaan juuri huhtikuun keskimmäiset viikot ovat loistava ajankohta kasvien mullanvaihdolle.

2. Kastele ja istuta pelargoni Greencare Kesäkukkamultaan

Kastele ensin talvetettu pelargoni hyvin ja istuta sen jälkeen uudella GreenCare Kesäkukkamullalla täytettyyn ruukkuun. Jos vanha ruukku on silminnähden ahdas juurille, vaihda se pykälää suuremmaksi.

3. Kun leikkaat, jätä aina lehtiä.

Leikkaa kasvista kuivuneet oksat ja lehdet pois. Karsi ja typistä myös heikkoa ja hentoista uutta kasvua. Jätä aina lehtiä yhteyttämisen varmistamiseksi!

4. Karaise ulkona, mutta varo yöhallaa

Tuo pelargoni valoisalle ikkunalle kasvamaan. Pari viikkoa juurruttuaan pelargoni kestää ulkona karaisemista lämpiminä päivinä. Yöhallat ovat keväällä pelargonin pahin uhka. Jos unohtaisit päivän lämmöstä nauttivan kasvin yöksi kylmään, menettäisit hienosti talvetetun yksilön.

5. Lisää pelargoneja helposti pistokkaista

Saat leikattavista pelargonin versoista hyviä pistokkaita ja niistä uusia pelargoneja! Valitse poistetuista oksanhaaroista tukevimmat ja poista muutaman sentin pistokkaasta alemmat lehdet, jätä vain pari ylimmäistä. Työnnä pistokkaan varsi juurtumista edistävään erikoismultaan eli Grobiootti Taimimultaan juurtumaan. Kastele ja sumuttele.