5 asiaa ruukkupuutarhasta, jotka sinun pitää tietää!

  1. Valitse riittävän isoja ruukkuja oman makusi mukaan. Rouheat betoni- ja kiviruukut sopivat modernin ruukkupuutarhan toteuttamiseen. Et tarvitse valtaisaa puutarhaa nauttiaksesi kesäisistä kasveista ja niiden hoidosta. Puutarhuri loihtii pikkuniksein parvekkeelleen helppohoitoista silmäniloa kesäksi.
  2. Hanki istutuksiin eri korkuisia kestäviä kasveja, kuten heinäkasveja, liljapuita, agaveja, aloeita, ja mehiruusukkeita. Istutuksen kruunaa esimerkiksi rungollinen oliivipuu. Täytä ruukut Puutarhan KESÄ'” Kesäkukkamullalla ja muista salaojittaa umpiruukut GreenCare Ruukkusoralla.
  3. Huolehdi kastelusta ja lannoituksesta. Kestävä istutus viihtyy paahteessakin eikä heti närkästy, jos kastelu hetkeksi unohtuu. Puutarhan KESÄ Kesäkukkamulta sisältää kastelukiteitä, jotka tasaavat kosteuden kasvualustassa ja pidentävät kasteluväliä. Lisää muutaman kerran kesän aikana kasteluveteen Puutarhan KESÄ -kastelulannoitetta ja istutukset pysyvät terveinä ja elinvoimaisina koko kesän. Ruukut kannattaa kastella kunnolla läpimäriksi ja antaa sitten kuivahtaa. Kesän aikana kasveista poistetaan kuivuneita kasvinosia tarvittaessa.
  4. Yksinkertaisuus on valttia sommitellessasi moderneja ruukkuistutuksia. Istutuksista tulee selkeitä ja näyttäviä, kun sijoitat kasvit lajikkeittain kokonaisuuksiksi ruukkuihin. Ruukku näyttää heti alussa runsaammalta ja helpotat myös omaa työtäsi, sillä eri lajikkeet saattavat pitää hiukan erilaisesta hoidosta.
  5. Kun olet istuttanut kasvit omiin ruukkuihinsa, korosta kasvien luonnetta viimeistelemällä multapinnat upeilla luonnonkivillä. Tyyli on modernin välimerellinen ja kasvivalinnat kestävät aurinkoisissa olosuhteissa .