Kalkitse nurmikko keväällä

Aloita laskemalla nurmikkoalueesi kalkkitarve. Ensimmäisen kalkituksen aika on viimeistään, kun lumi on sulanut ja maa on vielä märkää.

Haluaisitko aloittaa puutarhatyöt, vaikka kevät on vasta alussa eikä mikään vielä näytä kasvavan? Onneksi kalkitseminen on ajankohtaista varhain keväällä. Rakeisen Nurmikkokalkin voi annostella jopa viimeisten lumenrippeiden päälle.

Paljonko kalkkia tarvitaan?

Aloita laskemalla nurmikkoalueesi kalkkitarve. Ensimmäisen kalkituksen aika on viimeistään, kun lumi on sulanut ja maa on vielä märkää. Kalkki kannattaa hankkia tai kaivaa esiin saman tien, ettei se jää vahingossa levittämättä, kun puutarhan kaikki kevättarpeet paljastuvat päivänvaloon pitkän talven jälkeen. Kalkitseminen on siinä mielessä stressivapaa puutarhatoimi, että voit tehdä sen milloin vain, kun tiedät pihanurmikon kaipaavan kalkkia.

Jos kalkitset nurmikkoa joka vuosi, tarvitset 5-10 kg Rakeista Nurmikkokalkkia 100 m2 alueelle. Savimaa kaipaa enemmän kalkkia, hiekkamaille riittää 5 kg/100m2.

Rakeinen Nurmikkokalkki
Tyytyväisyystakuu

Rakeinen Nurmikkokalkki

Pienirakeinen, Grobiootti -hyötymikrobeja sisältävä, kaksivaikutteinen erikoiskalkki nurmikoille. Vähentää nurmikon sammaloitumista, kun käytät yhdessä Nurmikon…

Mikäli kasvualustan kalkitsemisesta on kulunut aikaa jo pari kolme vuotta, on tarpeellista kalkita runsaammin. Ainoastaan sillä saadaan maaperän happamuus saadaan kääntymään nurmikon kasvamiselle ihanteelliseen suuntaan. Kalkkitarve on silloin huomattavasti suurempi, harvoin kalkitulla pihalla tarvitaan jopa 15-30 kg/100m2.

Kalkin voi levittää käsin tai levittimellä

kalkin levitin
GreenCaren levitin.

GreenCaren Rakeista nurmikkokalkkia on helppo levittää käsin heittämällä suoraan pakkauksesta sen tasaisen raekoon ansiosta. Jos sinulla on iso piha, GreenCaren levittimellä kalkitseminen käy ammattilaisen tavoin. Kalkkipussin sisältö kaadetaan levittimeen, jonka kahvasta säädetään sopiva levitysasetus pakkauksen ohjeen mukaisesti. Asetus on laskettu sen mukaan, minkälaista pihaa kalkitaan ja kuinka usein. Kalkki lentää levittimen pohjasta kauniisti ja tasaisesti, kun sitä työnnetään nurmikolla eteenpäin.

GreenCare Rakeinen nurmikkokalkki on nopeasti liukeneva ja sisältää runsaasti magnesiumia sekä nurmikon juuriston kasvua edistäviä Grobiootti-hyötymikrobeja. Magnesiumin ansiosta nurmikko kasvaa kesällä syvän vihreänä.

Kalkki vähentää maan happamuutta ja parantaa maan mururakennetta. Yhdessä hyötymikrobien kanssa nurmikkokalkki antaa nurmikolle loistavan kasvualustan, josta kesän lannoitteet päätyvät nopeasti nurmikkokasvien käyttöön. Hyötymikrobien hoitamassa nurmikossa on vahva juuristo ja pinnalle jäänyt nurmikon leikkuujäte hajoaa nopeasti maaperässä, jolloin ravinteet kiertävät uudelleen nurmikon käyttöön.