Kesäkukkien koulinta -Verbena

Verbena on siro ja näyttävä kesäkukka. se sopii hyvin esimerkiksi daalioiden seuraan ja perhoset pitävät siitä. Esikasvatus sisätiloissa nopeuttaa kukintaa kesällä.

Pikkutaimien koulinta on ajankohtaista, kun kasvulehtipareja on näkyvissä useita. Tällä ohjeella voit koulia monia muitakin siirtoa odottavia kesäkylvöjäsi!

Verbena bonariensis.

Voit koulia taimen perinteisesti noin 10  sentin ruukkuun tai 3-4 pientä tainta isompaan, noin 20 cm ruukkuun. Isoon ruukkuun koulittuna verbenoista kasvaa komeita amppelikasveja. Pienessä ruukussa verbenasta kehittyy normaalin  kokoinen kesäkukka, jonka haluat kenties istuttaa myöhemmin keväällä isoon ruukkuun muiden samankokoisten kukkien kanssa.

Koulintavaiheessa mullaksi valitaan korkealaatuinen Grobiootti Taimimulta. Olet jo saanut pienet taimenalut hyvään kasvunalkuun, joten tässä kohtaa ei kannata lipsua multalaadun kanssa.

Verbenan taimet odottavat koulimista.

Grobiootti Taimimulta sisältää nimensä mukaan hyötymikrobeja, jotka suojaavat kasvavan taimen juuriston estäen samalla haitallisia mikrobeja mahtumasta apajille. Näin koulitun taimen juuristosta kasvaa vahva ja elinvoimainen, joka näkyy upeana lopputuloksena kasvin maanpäällisissä osissa.

Koulitut verbenat kastellaan hyvin ja nostetaan takaisin valoon kasvamaan. Lisävalosta on edelleen hyötyä, vaikkakin valon määrä ulkosalla on lisääntynyt. Kasvilampusta on se hyöty, että taimet kasvavat suoraan ylös valoa kohden, eikä sinun tarvitse muistaa käännellä kasveja ikkunalla. Mikäli taimissa on runsaasti heikkoja versoja, kannattaa latvoa, jolloin kasvu voimistuu ja kasvi haaroittuu tuuheaksi. Tee latvonta vasta koulinnan jälkeen, kun näet, että taimi lähtee juurtumaan hyvin uuteen ruukkunsa.