Miten hoidan puutarhaa kesällä?

Puutarha-asiantuntijamme Jussi vinkkaa:

Kesä on edennyt keskikesän ohi ja heinäkuu etenee mukavaa vauhtia eteenpäin.  Kasvien ja puutarhan kastelusta ja vedensaannista tulee erityisesti huolehtia heinäkuussa kun puutarha on kasvussaan ja tarvitsee janoisasti vettä.

Nurmikko

Miten puutarhassa tulisi huomioida kasvien ja puutarhan hyvinnoinnista kesäkuumalla? Nurmi on kokenut haastavia hetkiä kuluvana kesänä paahteesta ja kuivuudessa. Nyt kun olemme saaneet mukavasti taivaalta vettä, on tärkeätä huolehtia nurmesta lannoittamalla nurmikon kevät & kesä plus lannoitteella. Hyvä kesäinen ylläpitolannoituksen määrä on noin 3 litraa /100m2. Lannoittamalla nurmen nyt, saat siitä upean vihreähohtoisen, kestävämmän ja edistät nurmea palautumaan kuivasta kasvujaksosta. Hyvin hoidettu nurmi kestää lasten leikit ja kesäjuhlat.

Nurmikolle parasta – Nurmikon Kevät & Kesä Plus

Hyötykasvit

Vihannesten ja yrttien kasvua sekä hyvinvointia edistetään kesä-heinäkuussa lisälannoituksella. Lisälannoitukseen on hyvä ja turvallinen vaihtoehto Ympäristön Ystävä lannoite. Ympäristön Ystävä lannoite on kasviperäinen kiertotalouslannoite. Lannoite on riittoisa ja yhdelle kasville lannoitusmäärä  on noin 1,5dl/kasvi.

Hyötykasveille hyvin sopiva Ympäristön Ystävä kiertotalouslannoite
Ympäristön Ystävä Puutarhalannoite

Ympäristön Ystävä Puutarhalannoite

Luonnonvaroja säästävä Ympäristön Ystävä Puutarhalannoite hyödyntää muun muassa viljojen sivujakeita, härkäpaputuotannon kuituja ja sokerituotannon…

Perennapenkki

Lisälannoitus perennakasveille olisi tehtävä viimeistään heinäkuussa. Perennapenkin lisälannoitukseen sopii myös aikaisemmin mainittu Ympäristön Ystävä lannoite. Ripottelin perannapenkin ravinteeksi kuorallisen (~1,5dl) neliön alueelle. Perennapenkin kasvu -ja väriloisto jatkuu aina pitkälle syksyyn kun huolehditaan kasvien lannoituksesta

Kesäinen perennapenkki

Puut ja pensaat

Puiden ja pensaiden lannoitukseen ohje on samalainen kun perennoille. Ripottelin pihamaalle pensaiden ja puiden juurille noin kourallisen Ympäristön Ystävä lannoitetta reilun neliön alalle.

Lannoittamalla heinäkuussa voit hyvillä mielin lomailla rauhassa, tiedät että puutarhasi voi loman ajan hyvin.  Jos on kuivaa, kannattaa huolehtia lomakastelija paikalle ellei ole käytössä automaattikastelu.

Aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen,
Jussi