Nurmikko vihertämään!

Tervehdys,

tänään on uusi päivä blogin äärellä ja nyt jatketaan aiheesta ”nurmikkokuntoon”. Nurmelle on hyvin tavallista, että talven jälkeen vauriot huomataan, kun nurmi ei vielä viherrä. Tällöin sammal ja talvivauriokohdat huomataan herkemmin. Lannoittamalla nurmea kalkituksen jälkeen varmistutaan nurmen kasvuunlähdöstä ja saatetaan nurmi komean väriseksi-vihreäksi. Nurmen lannoitukseen hyvä vaihtoehto on Greencare Nurmikon Kevät & Kesä Plus. Nurmikon Kevät & Kesä Plus lannoitteesta on olemassa kolmenkokoisia säkkejä ja annostelu vaihtelee vuodenajan mukaan:

Nurmikon Kevät & Kesä Plus annosteluohje

Keväisin ja kesäisin käytetään nurmen lannoitukseen täyttä annosta ja syksyn tullen lannoitusannos voidaan puolittaa. Miksi sitten jättäisin lannoittamatta nurmen? Monesti kuulee sanottavan, että en lannoita nurmikkoa, koska sitten keskikesällä työni nurmen parissa lisääntyy eli nurmikko kasvaa entistä rivakammin. Todellisuudessa lannoittamalla nurmikosta saadaan tuuheampi, elinvoimaisempi sekä vahvempi kuivuutta ja vaurioita vastaan. Tuuhea nurmi kestää hyvin lasten leikit kuin ylioppilasjuhlien juhlahumun. Lannoittamalla lisäät nurmikon hyvinvointia, ei tarvita vauriokorjauksia ja sammaleen poistoa.

Kelit näyttävät pihan kunnossapitoon mitä parhaimmilta, suosittelen käyntiä rautakaupassa tai puutarhamyymälässä ja ostamaan itselle tarpeellisen määrän lannoitetta. Hyvä laskentakaava on, että keskimäärin yhdellä litralla lannoitetaan noin 40 neliön nurmiala. Lannoitteen levitykseen suosittelen levitintä, levitintä on myös saatavissa puutarha -ja rautakaupoista.

Ei muuta kun onnea lannoitukseen – komea, tuuhea nurmikko lisää puutarhan näyttävyyttä ja tunnelmaa ?