Nurmikonsiementen valinta ja onnistunut kylvö

Kun perustat uuden nurmikon, kannattaa tutustua erilaisiin siemeniin. Nurmikon siemen on oikeastaan siemensekoitus, jossa on useita eri lajeja. Seosten kulutuksen kestävyys, kasvunopeus ja laatu vaihtelee. Ristikylvön ja kasteluvinkkien avulla varmistat tasaisen kasvun.

Onko raiheinää paljon?

Tarkista siemenseoksesta ensin raiheinän osuus, yleisseoksissa sitä voi olla runsaasti. Nurmikko vihertyy nopeasti raiheinän ansiosta, mutta se kasvaa rehottamalla, joten saat ajaa nurmen jopa pari kertaa viikossa. Raiheinä ei myöskään ole paras mahdollinen pelialusta eikä se kestä kovaa kulutusta tai matalaa leikkuuta.

Raiheinääkin on erilaista. GreenCare Nurmikon Paikkausseos sisältää osaksi Westerwoldin raiheinää, joka paikkaa aukot nopeasti ja GreenCare Nurmikon Pikakunnostusseoksen raiheinä kestää hyvin talvea. Supernopeasti kasvuun lähtevät, ravinnekerroksella päällystetyt siemenet voi kylvää varhain keväällä, koska ne itävät kylmässäkin.

Suosittu GreenCare Olonurmikko

GreenCaren suosituin nurmikonsiemen Olonurmikko sisältää punanataa 65 %, niittynurmikkaa 25 % ja raiheinää sopivasti 10 %. Nurmi vihertää nopeasti ja seos sisältää sopivan seoksen erilaisia siemeniä kestävän nurmikon syntymiseksi. Helppohoitoinen nurmikkosiemenseos sopii koko pihalle ja kestää hyvin kuivuutta ja kohtalaisesti pelaamistakin.

Olonurmikko™ -siemenseos
Tyytyväisyystakuu

Olonurmikko™ -siemenseos

Upea ja helppohoitoinen nurmikko. Kestää hyvin kuivuutta ja kohtalaisen hyvin myös lasten pelejä ja leikkejä.

Kovaan kulutukseen Pelinurmikko

Valitse perhe-elämään seos, jossa on yli 40 % niittynurmikkaa ja niiden lisänä puistonataa ja käyttöluokka on 1 tai extra. GreenCare Pelinurmikko sisältää neljää eri siementä ja vain 5 % raiheinää. Tällä sekoituksella syntyy kestävä ja pelaamisesta korjaantuva nurmikko, koska siemenseoksen sisältämät niittynurmikkalajikkeet paikkaavat aukot nopeasti.

Pelinurmikko™ -siemenseos
Tyytyväisyystakuu

Pelinurmikko™ -siemenseos

Pelejä ja leikkimistä erinomaisesti kestävä nurmikkosiemenseos. Korjaantuu nopeasti käytön aiheuttamista vaurioista.

Varjonurmikko kestää varjoa ja kuivuutta

Varjoisalle tai kuivalle pihalle sopii erityisen hyvin GreenCare Varjonurmikko. Se sisältää muun muassa nurmilauhaa ja kolmea eri nataa, joilla tehdään talvea ja kulutusta kestävä nurmikenttä.

Varjonurmikko -siemenseos
Tyytyväisyystakuu

Varjonurmikko -siemenseos

Tunnelmanurmikko on nyt Varjonurmikko! Erikoissiemenseos pihan varjoisille ja kuiville paikoille.

Pörriäiset pitävät Valkoapilasta

Jos pelkkä viheriö näyttää mielestäsi liian yksitotiselta, lisää nurmikonsiementen joukkoon valkoapilan siemeniä. Se on matalaa, kestää hyvin leikkaamista ja pölyttäjät viihtyvät entistä paremmin pihallasi. Se sopii erityisesti kuiviin, kivikkoisiin paikkoihin ja tieluiskalle. Laskettuasi kylvettävän alueen pinta- alan hanki 2–4 kg siemeniä/100m2.

Valkoapilan siemenet
Tyytyväisyystakuu

Valkoapilan siemenet

Pölyttävien hyönteisten suosikki, valkokukkainen apila. Sietää hyvin tallaamista, kuivuutta ja leikkuuta. Apilamaton perustamiseen tai nurmikonsiemen- seoksen…

Miten nurmikko kylvetään?

Nurmikon voi kylvää kunnostettuun kasvualustaan tai uuteen puutarhamultaan. Siemeniä tarvitaan noin kourallinen neliölle. Jotta siemenet leviäisivät tasaisesti, tee ristikylvö kuvion mukaan:

nurmikon kylvökuvio eli ristikylvö

Sekoita siemenet kevyesti pintakerrokseen ja jyrää nurmikkojyrällä (ei verkko), jotta ne eivät kuivuisi. Samalla ne saavat hyvän kontaktin maahan.

Uuden nurmikon kastelu

Kastele kylvettyä nurmikkoasi hellävaraisesti, usein ja sään mukaan. Siemenen itäminen on peruuttamaton ilmiö. Kun siemen on kerran itänyt, se tuhoutuu, jollei saa vettä jatkuvasti.

Jos sää on lämmin, kastele illalla, koska silloin vesi haihtuu hitaammin. Kastelun voi tehdä sadettimella tai letkulla. Kastelu täytyy tehdä varovasti, ettei siemenet nouse maan pintaan.

Anna nurmikon kasvaa rauhassa, kunnes se on 6–10 cm pitkää. Jätä nurmikko ensimmäisessä leikkuussa normaalia pidemmäksi (7 cm), ehdit trimmata sen myöhemmin lopulliseen mittaansa (4–5 cm).

Ensimmäinen leikkuukerta tasoittaa nopeammin itäneiden korsien kasvua ja auttaa nurmikkoa tuuhentumaan. Hitaammin itävät kurovat etumatkaa kiinni kesän mittaan. Sovella tätä myös paikkauskylvökohtiin.