Nurmikon vuosi: 5 asiaa, jotka sinun pitää tietää nurmikon perustamisesta!

1. Kunnosta ensin pohjamaa

Poista kivet ja kannot. Tasoita pohjamaa viettämään poispäin rakennuksista ja muotoile niin, ettei muodostu notkoja. Salaojita alue, jos maa ei läpäise vettä hyvin.

2. Panosta kasvualustaan

Lisää kasvualustaksi 30 cm nurmikolle sopivaa, lannoitettua ja kalkittua multaa. Älä säästä kasvualustassa, sillä panostus maksaa itsensä takaisin. Jos käytät paikalla olevaa maata, niin lisää savimaahan hiekkaa ja turvetta. Lisää hiekkaiseen maahan turvetta.

3. Muista tärkeät: GreenCare kalkki ja ravinteet

Sekoita kasvualustaan Rakeista Nurmikkokalkkia 50 kg/100 m² ja Puutarhan Kevät ja Kesä plussaa 4-6 kg/100 m². Jos käytät valmiiksi kalkittua ja lannoitettua multaa, siirry suoraan vaiheeseen 4. 

4. Viimeistele tasaiseksi

Tasoita kasvualusta ja tiivistä lopuksi jyräämällä niin paljon, että kävellessä jää n. 1 cm syvyiset jäljet. Verkkojyrä sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

5. Valitse hyvät nurmikonsiemenet

GreenCare nurmikonsiemenet ovat Suomen vaihteleviin oloihin räätälöityjä siemenseoksia. Niistä kasvaa nurmikko, joka kestää katseita ja kulutusta. Kaikki nurmikonsiemenet ovat siemenseoksia, valitse tästä käyttötarpeeseen ja kohteeseen sopiva seos!

Olonurmikko sisältää hiukan raiheinää, joka saa sen viheriöimään nopeasti. Olonurmikko kestää hyvin kuivuutta ja sopii koko pihaan.

Pelinurmikko kestää erityisesti leikkejä ja pelaamista, koska sen sisältämä niittynurmikka kasvaa nopeasti pelaamisesta syntyvien aukkojen yli.

Tunnelma- eli varjonurmikko sisältää muun muassa etelännataa, jäykkänataa ja nurmilauhaa, jotka parantavat nurmikon varjon- ja talvenkestoa.