Vahvista mansikoita Puutarhan KESÄllä!

Buustaaminen tulee englanninkielestä ja tarkoittaa vahvistamista. Puutarhan Kesään sana sopii mainiosti, koska kastelulannoite menee veden seassa hyvin nopeasti kasvin hyödynnettäväksi.

mansikat kasvavat hyvin sekä avomaalla että astiassa.. Ne hyötyvät kastelulannoituksesta nopeasti
Mansikat kasvavat hyvin sekä avomaalla että astiassa.. Ne hyötyvät kastelulannoituksesta nopeasti

Jos mietit, miksi naapurin pihalla mansikat ovat pulleita verrattuna omiin marjoihin, voisiko puutarhavajan kätköistä löytyä tämä salainen konsti? Juuri nyt voit antaa sadolle kesäbuustin!

Vaaleanpunainen jauhe on Puutarhan Kesä -lannoite

Mansikkamaalta odotetaan ensimmäisiä valmistuvia herkkuja. Vahvista mansikoita Puutarhan Kesä -lannoitteella nyt. Käytä kasteluveteen sekoitettavaa Puutarhan KESÄ lannoitetta, ja raakileista kasvaa suuremmat ja maukkaammat marjat. Riittää, kun kastelet sillä kerran viikossa satokauteen valmistuvia mansikkapensaitasi ja huomaat jo selvän eron edelliseen kesään!

Puutarhan kesä on riittoisa kastelulannoite
Puutarhan Kesä on erittäin riittoisa kastelulannoite

Runsaat rönsyt köyhdyttävät mansikan

Toinen avain muhkeaan satoon on runsaiden rönsyjen poistaminen. Raakileiden kehittyessä ei kannata antaa rönsyjen kasvun viedä voimia emokasvista. Rönsyt siis leikataan pois sitä mukaa, kun niitä ilmestyy.

Jatka rönsyjen siivoamista läpi kesän. Runsas rönsyjen tuotanto nimittäin heikentää emokasvia niin paljon, ettei se jaksa tuottaa ensi kesän nuppuaiheita. Nuppuaiheet kehittyvät loppukesällä, joten mansikkamaan huoltamisesta kannattaa harrastaa koko kesän.

Poistettuja rönsyjä ei tarvitse heittää pois! Niistä voi kasvattaa ruukuissa tai viljelylavoissa uusia taimia. Rönsyistä saa myös ihania kesäisiä kransseja ja kukkakimppuja juhlapöytiin.

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Puutarhan KESÄ™ -lannoite

Pieni lusikallinen 10 litran vesikannuun riittää! Puutarhan Kesä on riittoisa ja tasapainoitettu kastelulannoite. Kastele sillä ainakin kerran viikossa kesäkukkia ja…

Nyt myös Puutarhan Kesä Mansikka kastelulannoite

Jos sinulla on pieni mansikkapalsta, saat sille lisävoimaa Puutarhan Kesän Mansikka erikoilanneoitteella. Pakkauskoko on 150 g (2023) ja esimerkiksi amppelimansikalle siitä riittää koko kesäksi kasteluvettä!

Kuuma vinkki heinäkuussa: Puutarhan Kesä sopii kaikille kasveille

Miten kesäkukkaistutuksesi jaksaa? Jos se alkaa harventua, virkistä sitä Puutarhan Kesä -kastelulla. Puutarhan Kesä sopii sekä syötäville kasveille että kukille.

Hellejaksojen aikana ruukkukukat kuivahtavat maahan istutettuja helpommin. Jos kukat alkavat harventua mutta jäljellä on edes hiukan puhtia, anna kesäkukille uusi elämä Puutarhan Kesä-kastelulla.

Runsaasti kukkivia amppeleita voit kastella koko kesän kastelulannoitteella ja 2-3 viikon kuluessa ne alkavat kukoistaa upeasti. Puutarhapalstoilla nähdyt maata hipovat upeat, riippuvat kukka- amppelit on usein lannoitettu Puutarhan Kesällä. Muista vinkki myös ensi kesänä!