Syyslannoitus tehdään kasvuaikana!

Syyslannoitteen arvokkain ominaisuus on kukka-aiheiden muodostumisen edistäminen, kertoo GreenCaren asiantuntija. Runsaslukuiset kukka-aiheet takaavat seuraavalle kesälle hyvän kukinnan lisäksi muhevan marjasadon.

Anna syyslannoite ajoissa

Syyslannoite annetaan kasveille, kun lehdet ovat vielä vihreitä ja kasvi pystyy hyödyntämään lannoitteen sisältämät ravinteet ennen kylmän tuloa. Puutarhan SYKSY sirotellaan kasveille elokuussa. Syyslannoite valmistelee kasvit talven tuloon parantaen niiden talvenkestävyyttä ja tulevan kasvukauden hyvinvointia. 0,25 dl Puutarha Syksyä riittää yhden puun tai pensaan lannoittamiseen. Ripottele syyslannoite latvuksen kokoiselle alueelle maan pintaan ja haravoi se kevyesti pintakerrokseen, mikäli mahdollista.

Puutarhakasveille ei typpeä syksyllä

Puutarhan SYKSY on lannoite, joka ei sisällä ollenkaan kasvien luonnollista rytmiä sekoittavaa typpeä. Typpi rehevöittää kasvua keväällä, mutta syksyllä kasvien pitää valmistautua talvilepoon. Nurmikko on poikkeus säännöstä, koska nurmi kasvaa pituutta lumentuloon asti. Lue nurmikon syyslannoituksesta lisää.

Puutarhan SYKSY on sijoitus ensi kesän kukoistukseen

Puutarhan SYKSYä kannattaa antaa koristekasvien lisäksi aivan tutuille ja kestäville marjakasveille. Herukat, mansikat ja pensasmustikat hyötyvät syyslannoituksesta, koska oikean lannoitteen avulla kasvit muodostavat paljon silmujen sisällä kesää odottavia kukka-aiheita. Kannattaa kokeilla, jos olet keväisin harmitellut marjakasvien niukkaa kukintaa!