Nurmikon hoito tallautumisen jälkeen

Nurmikon hoito tallautumisen jälkeen vaatii eri vaiheita, jotta nurmikko toipuu ja palaa terveeseen kuntoon. Olympiastadionin vastaavan kenttämestarin Jani Kurvinen ohjeet ovat harjaus tai haravointi, ilmastus, lannoitus ja vesi.

Harjaus tai haravointi, ilmastus, lannoitus ja vesi

Jos nurmikko on vain lievästi vaurioitunut, pienemmät toimenpiteet riittävät. Vakavammissa tapauksissa tarvitaan perusteellisempia toimia. Nurmikon ilmastus koneella tai ilmastusharavalla auttaa lisäämään ilman ja veden pääsyä juuristoon, mikä edistää nurmikon toipumista. Tässä GreenCaren nurmikkokumppanin eli Olympiastadionin nurmesta vastaavan nurmikkokuiskaaja Jani Kurvisen vinkit isommille ja pienemmille nurmikoille.

Miten Olympiastadionilla elvytetään nurmi tapahtuman jälkeen?

Nurmikon hoito tallautumisen jälkeen on arkipäivää Olympiastadionilla, jossa järjestetään tapahtumia koko kesän ajan. Lannoituksessa käytetään ammattilaisten lannoitetta, joka on tarkoitettu nurmikon elvyttämiseen. Tähän tarkoitukseen suositellaan lannoitetta, joka sisältää typpeä, fosforia ja kaliumia oikeassa suhteessa. Tämä auttaa ruohoa kasvamaan takaisin vahvempana. Nurmikon käyttämistä ja siinä liikkumista annattaa välttää, kun se on toipumassa.

Paikkauskylvön paikka Stadionin nurmikolla ja kotipihalla

Jos nurmikko on pahasti vaurioitunut, kannattaa tehdä paikkauskylvö. Kotinurmikolla valitse samanlaista ruohonsiemenseosta, jota nurmikolla jo on, ja kylvä se vaurioituneille alueille. Peitä siemenet kevyesti mullalla, tiivistä pinta esimerkiksi jyrällä ja kastele nurmikkoa säännöllisesti. Anna uuden ruohon kasvaa riittävän pitkäksi ennen kuin leikkaat sen ensimmäisen kerran. Jatka lannoitusta ja kastelua tarpeen mukaan.

Näillä ohjeilla nurmikko toipuu tallautumisesta ja palaa entiseen loistoonsa.

Muista olla kärsivällinen, sillä nurmikon palautuminen voi viedä aikaa.

Jani Kurvinen, nurmikkokuiskaaja