GreenCare hyötymikrobit ja mykorritsat kotipuutarhassa

Grobioottimullan avulla 25% parempi sato!

Maalis-huhtikuussa on aika kylvää yrttejä ja tomaattia. Tomaatti viihtyy erityisen hyvin basilikan kanssa ja ne voi kylvää samaan aikaan. Siemenet kannattaa kylvää GreenCare Grobioottimultaan, koska sillä saat tutkitusti jopa 25% paremman sadon.

Greencare Grobioottimulta suojaa taimia

Tarvitset siementen lisäksi pieniä ruukkuja ja taimia vahvistavaa Grobiootti™ Luomu Taimimultaa. Siihen on lisätty hyötymikrobeja, jotka vahvistavat juuristoa ja parantavat taimien luontaista vastustuskykyä.

Grobiootteja on GreenCaren Luomu Taimimullassa, Luomu Istutusmullassa, Luomu Rodo- ja havumullassa sekä Kesäkukkamullassa. Jokaiseen on koottu erilainen valikoima hyötymikrobeja, mykorritsoja tai molempia. Grobioottimultaa on lisäksi 10 litran Luomu Kasvupussissa ja 50 litran Luomu Kasvumaassa, jotka ovat istutusvalmiita luomukasvusäkkejä. Niissä kasvualusta on suunniteltu pysymään ilmavana ja siksi voit istuttaa taimet suoraan säkkiin kasvamaan.

Grobioottimultaa kutsutaan hyötymikrobien ansiosta myös ihmemullaksi. Mykorritsat eli sienijuuret elävät symbioosissa kasvin kanssa, suojaavat sitä sairauksilta ja lisäävät rihmastollaan juuriston pinta-alaa. Silloin kasvi saa tehokkaammin vettä ja ravinteita käyttöönsä.

Grobioottien ansiosta myös kasvin vastustuskyky paranee: se kestää lämmön ja kosteuden vaihtelua paremmin, kun sillä on mykorritsan tukiverkosto juuristonsa ympärillä. Kasvi luovuttaa vastapainoksi yhteyttämistuotteita ja molemmat hyötyvät yhteistyöstä.

Ammattipuutarhurit ovat käyttäneet hyötymikrobeja ja mykorritsoja sisältäviä kasvualustoja Suomessa jo 1990-luvulla. Nyt ne ovat tarjolla myös kotipuutarhureille. Kokeile sinäkin ihmemultaa!